offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ραντεβού με την ιστορία για την κατάκτηση του νταμπλ στο Πανθεσσαλικό

Κοινοποίηση

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο άδειο Πανθεσσαλικό (24/05, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Ένα επίτευγμα που η Ένωση έχει πετύχει μόλις δύο φορές και η τελευταία ήταν το 1978.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει όλα αυτά τα δεδομένα και στη συνέντευξη Τύπου μίλησε γι’ αυτό το ιστορικό κίνητρο που έχει η ομάδα για να κατακτήσει το 16ο Κύπελλο στην ιστορία της. Εκτός αυτών θέλει να βάλει και ένα τέλος στους τέσσερις χαμένους τελικούς που έδωσε (2017/20), επομένως έχει ένα ακόμα κίνητρο για να πάρει το τρόπαιο.

Το κίνητρο για τους παίκτες της ΑΕΚ είναι μεγάλο, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην ιστορία της ΑΕΚ και μάλιστα με χρυσά γράμματα σε μια ιστορική χρονιά στην οποία η Ένωση επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπήκε στο νέο της σπίτι στην OPAP Arena.

Ο “Πελάδο” υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του εκτός από τον αρχηγό, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος όμως ταξίδεψε στον Βόλο με την αποστολή για να τους εμψυχώσει και να ενισχύσει την προσπάθειά τους στα αποδυτήρια. Και φυσικά για να σηκώσει την κούπα, εφόσον η Ένωση επικρατήσει στον τελικό.

Ο Αλμέιδα φρόντισε να προετοιμάσει τους παίκτες του αγωνιστικά αλλά και πνευματικά για να παρουσιαστούν σοβαροί και να υπηρετήσουν το πλάνο με το ασφυχτικό pressing για να καταστρέψουν και το παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τα δεδομένα για την ενδεκάδα είναι λίγο περίπλοκα, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός έχει δοκιμάσει πολλά. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει ένα “πάντρεμα” της ενδεκάδας του πρωταθλήματος με αυτήν του Κυπέλλου. Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς έχει το προβάδισμα έναντι του Αθανασιάδη.

Ο Ρότα θα αγωνιστεί στα δεξιά, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας όλα είναι ανοικτά. Είναι πιθανό να παίξουν οι Μήτογλου – Τζαβέλλας αντί των Βίντα και Μουκουντί, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αριστερό άκρο της άμυνας με τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι.

Στη μεσαία γραμμή στα ματς Κυπέλλου αγωνίζονται οι Γαλανόπουλος – Μάνταλος, ωστόσο αυτό το δίδυμο είναι πολύ πιθανό ότι θα σπάσει. Είτε με τη χρησιμοποίηση του Πινέδα εκεί είτε με έναν εκ των Σιμάνσκι – Γιόνσον.

Οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ διεκδικούν θέσεις για τα δύο άκρα της επίθεσης μαζί με τους Φερνάντες και Ελίασον, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν οι Τσούμπερ και Γκαρσία.

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να κάνει την έκπληξη ως προς τον σχηματισμό της ενδεκάδας του τελικού.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γάλλοι θεωρούν απρόσιτα τα εισιτήρια

Παναθηναϊκός: Με απουσίες και στη Ρόδο

Άρχισαν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στην Κρακοβία με την Ελλάδα και σημαιοφόρο την Τζένκο να μπαίνει πρώτη στο στάδιο