offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Erasmus+ SENS: ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Δ.Τ.

Κοινοποίηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Δ.Τ.

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, πραγματοποίησε ακόμα μία δράση περιβαλλοντικού αθλητισμού, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, For Sustainable Environment Nature Sports – SENS. Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε εκπαίδευση και πραγματοποίηση ποδηλασίας στην ύπαιθρο. Σχεδόν σαράντα αθλητές κάθε ηλικίας, μαζί με τους προπονητές και εκπαιδευτές τους, παρακολούθησαν πολυήμερη εκμάθηση και εξοικειώθηκαν με την άθληση στη φύση, με το ποδήλατο ή και χωρίς αυτό.

Οικοδεσπότες της εκπαίδευσης και της δράσης, ήταν η Ακαδημία Leros Bike & Fun Academy, με Εκπαιδευτή Ποδηλασίας και Αντιπρόεδρο τον κ. Φανούρη Κοντογιωργάκη, ο οποίος σε συνεργασία με τα στελέχη του ΕΣΔΤ οργάνωσαν το πρόγραμμα.

Η ακαδημία δημιουργήθηκε το 2021 από τον αθλητή ποδηλασίας Κοντογιωργακη Φανούριο και αντιπρόεδρο του ποδηλατικού ομίλου Λέρου με σκοπό τα παιδιά του νησιού να γνωρίσουν τον κόσμο της ποδηλασίας και όχι μόνο καθώς κάνουν και διάφορες δραστηριότητες όπως δεντροφύτευση, καθαρισμούς παραλιών και δασικών κομματιών και άλλες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Το 2023 ήρθε και η δημιουργία του πρώτου εξοπλισμένου ποδηλατικού καταστήματος Leros bikes cycling store που στηρίζει την ακαδημία και ότι έχει να κάνει με ποδηλατικές δράσεις στο νησί όπως εκδρομές με ηλεκτρικά ποδήλατα για τους επισκέπτες μας , ιστορική ξενάγηση του νησιού με ποδήλατα, και αρκετές διαδρομές στο βουνό. Επίσης πραγματοποιεί διοργάνωση αγώνων, ενοικιάσεις ποδηλάτων/ E-bike και service.

Το ΕΣΔΤ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα SENS σε ένα μήνα περίπου, με μια δράση Αγωνιστικού Προσανατολισμού (Orienteering), την οποία επίσης θα παρουσιάσουμε.

Related posts

Σταματούρος και Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας 2023 στο διπλό μικτό επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών

Μήνυμα από Κανός: “Θα επιστρέψω σύντομα”

Με δύο αγόρια και δύο κορίτσια η Ελλάδα στο Mediterranean Cup Under 12 στο Σαν Μαρίνο