offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Τα δέκα “παράσημα” του Αντόνιο Κορδόν, τα εξυπνότερα deals του Ισπανού

Κοινοποίηση

Ο Αντόνιο Κορδόν συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό και ο 59χρονος Ισπανός είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων. Πλέον σηκώνει τα μανίκια πιάνοντας δουλειά, με την πρώτη του αποστολή να είναι η εξεύρεση ενός νέου προπονητή.

Το SPORT24 έχει παρουσιάσει τη φιλοσοφία και τη μέθοδο του Κορδόν. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφήσει μεγάλο έργο κατά τη θητεία του στη Βιγιαρεάλ (1999-2016), στη Μονακό (2016-2017) και τη Ρεάλ Μπέτις (2020-2023).

Ο Ισπανός έχει προχωρήσει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών με χαμηλό κόστος που αργότερα απέφεραν μεγάλο κέρδος με την πώλησή τους.

Παράλληλα ο Ισπανός έχει καταφέρει να φέρει στις ομάδες του παίκτες-ονόματα που “αναστήθηκαν” μετά από άσχημες σεζόν και στη συνέχεια πωλήθηκαν στο κατάλληλο αντίτιμο.
Οι δέκα πιο έξυπνες κινήσεις του Αντόνιο Κορδόν
Ντιέγκο Φορλάν

Η Βιγιαρεάλ και ο Αντόνιο Κορδόν πίστεψαν στον Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος δεν είχε κάνει το αναμενόμενο impact στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιοσον. Η Βιγιαρεάλ τον απέκτησε από τους κόκκινους διαβόλους το 2004 με 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος Ουρουγουανός επιθετικός στο κίτρινο υποβρύχιο είχε 59 γκολ σε 126 συμμετοχές. Έχτισε το όνομά του στη Βιγιαρεάλ και αργότερα το 2007 πωλήθηκε στην Ατλέτικο για 21 εκατομμύρια ευρώ.
Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Ένα από τα παράσημα του Κορδόν ήταν η μεταγραφή του Ρικέλμε από την Μπαρτσελόνα. Η καριέρα του Αργεντινού δεν είχε καλή πορεία στους Καταλανούς και εκείνος χρειαζόταν μία ομάδα, ώστε να επανέλθει.

Ο Ρικέλμε με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς
Ο Ρικέλμε με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς

Η Βιγιαρεάλ αξιοποίησε αυτή την κατάσταση. Το 2003 πήρε τον Ρικέλμε ως δανεικό, ενώ δύο χρόνια αργότερα τον αγόρασε για 8 εκατομμύρια. Με την κίτρινη φανέλα είχε 142 συμμετοχές. Τελικά το 2008 τον πούλησε στην Μπόκα Τζούνιορς για 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ντιέγκο Γοδίν

Το πρώτο ταξίδι του Γοδίν για την Ευρώπη ήταν για τη Βιγιαρεάλ του τεχνικού διευθυντή, Αντόνιο Κορδόν. Ήταν μία από τις έξυπνες “βόμβες” του Ισπανού.

Η Βιγιαρεάλ τον απέκτησε το 2010 για μόλις 800 χιλιάρικα από τη Νασιονάλ της Ουρουγουάης. Έμεινε στο κίτρινο υποβρύχιο για τρία ολόκληρα χρόνια, πριν πωληθεί στην Ατλέτικο για το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Πέπε Ρέινα

Ο Πέπε Ρέινα είναι προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Όμως στους Καταλανούς δεν μπόρεσε να στεριώσει, γεγονός που ο Αντόνιο Κορδόν είχε το “μάτι”, ώστε να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

Ο Πέπε Ρέινα κατά τη θητεία του στην Άστον Βίλα
Ο Πέπε Ρέινα κατά τη θητεία του στην Άστον Βίλα

Η Βιγιαρεάλ τον αγόρασε από τους μπλαουγκράνα για 750 χιλιάδες ευρώ. Υπερασπίστηκε την εστία του κίτρινου υποβρυχίου 177 φορές από το 2002 έως το 2005. Ο Κορδόν κατάφερε να βγάλει κέρδος για την ομάδα του, πουλώντας τον στη Λίβερπουλ για 9,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σάντι Καθόρλα

Ο Κορδόν ξέρει και πώς να εντοπίζει νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλες δυνατότητες και ικανότητες. Η Βιγιαρεάλ ανακάλυψε λοιπόν τον Σάντι Καθόρλα στην Κ19 της Οβιέδο.

Το κίτρινο υποβρύχιο τον έκανε δικό της χωρίς να καταβάλλει χρήματα, αγωνίστηκε αρχικά στη Β’ ομάδα και έπειτα στην πρώτη, όπου ολοκλήρωσε 330 συμμετοχές. Το 2011 έφυγε οριστικά από το Θεράμικα με προορισμό τη Μάλαγα για 23 εκατομμύρια ευρώ.

Ρόδρι

Μία περίπτωση παρόμοια με αυτή του Σάντι Καθόρλα είναι του Ρόδρι. Ο Βιγιαρεάλ του Κορδόν τον έκανε δικό της από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο, καθώς δεν υπολογιζόταν.

Ο Ρόδρι με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας
Ο Ρόδρι με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας

Εν τέλει η εξέλιξη του Ρόδρι ήταν μεγάλη. Σκαρφάλωνε ένα ένα τα κλιμάκια του κίτρινου υποβρυχίου, μέχρι και την πρώτη ομάδα. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πωληθηκε από τη Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο το 2018 για το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σάμου Καστιγιέχο

Μία από τις έξυπνες μεταγραφές του Αντόνιο Κορδόν είναι αυτή του Σάμου Καστιγιέχο. Η Βιγιαρεάλ τον απέκτησε το 2015 για το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τη Μάλαγα.

Ο Καστιγιέχο έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του. Μετά από 11 γκολ σε 127 συμμετοχές με την κίτρινη φανέλα, η Βιγιαρεάλ τον πούλησε στη Μίλαν για 21,3 εκατομμύρια ευρώ.

Έρικ Μπαϊγί

Από τις πιο σημαντικές μεταγραφές του Κορδόν ήταν αυτή του Έρικ Μπαϊγί. Μόλις 5,7 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε η Βιγιαρεάλ το 2015 για να τον κάνει δικό της από την Εσπανιόλ, σε νεαρή ηλικία.

Ο Μπαϊγί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Μπαϊγί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τη μία σεζόν που αγωνίστηκε εντυπωσίασε τους πάντες με την παρουσία του. Ως αποτέλεσμα πωλήθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 38 εκατομμύρια ευρώ.

Γκάμπριελ Παουλίστα

Μία έξυπνη και κερδοφόρα μεταγραφή για τη Βιγιαρεάλ της εποχής του Αντόνιο Κορδόν είναι ο Γκάμπριελ Παουλίστα. Το κίτρινο υποβρύχιο τον έκανε δικό της το 2013 από τη Βιτόρια της Βραζιλίας για 3.3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δύο σεζόν στο Θεράμικα ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είχε 50 συμμετοχές και σημαντικές εμφανίσεις. Η Άρσεναλ είχε τα μάτια καρφωμένα πάνω του και τοπν έκανε δικό της για 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σεντρίκ Μπακαμπού

Η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Βιγιαρεάλ είναι αυτή του Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος πωλήθηκε για 40 εκατομμύρια ευρώ στην κινεζική Γκουόαν. Στην υπόθεσή του η υπογραφή του Κορδόν μπαίνει φαρδιά πλατιά.

Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής είχε συμμετάσχει στην απόκτησή του το 2015. Η Βιγιαρεάλ τον είχε πάρει από την Μπούρσασποργια 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Με το κίτρινο υποβρύχιο είχε 105 συμμετοχές με 47 γκολ και πέντε ασίστ.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Ο Ιμπραχίμοβιτς είπε οριστικό αντίο στο ποδόσφαιρο με μία συγκινητική αναφορά στον Ραϊόλα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Μακρής

Σάκκαρη: Πού θα δείτε την πρεμιέρα της Μαρίας απέναντι στην Κορνέ στο 500αρι τουρνουά του Βερολίνου