offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η τετράδα που φεύγει και εξασφαλίζει 3,6 εκατομμύρια για την τριάδα που έρχεται

Κοινοποίηση

Ποιοτική αναβάθμιση. Οι λέξεις, δημόσιες, των τελευταίων ημερών στον ΠΑΟΚ, οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την πρόθεση των ιθυνόντων του Δικεφάλου για την καλοκαιρινή μεταγραφική δραστηριότητα και την ενίσχυση του ρόστερ.

Διαφοροποίηση στα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με την τελευταία διετία, με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, δεν προβλέπεται. Πωλήσεις που θα ενισχύσουν τα ταμειακά διαθέσιμα – ανεξαρτήτως της πέρασης που έχουν τα ασημικά του συλλόγου – επίσης, μιας και αφενός οι απαιτήσεις κρίνονται υψηλές από την αγορά, αλλά και αφετέρου η πεποίθηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι πως με μια ακόμη σεζόν, η αξία των όσων έχουν τοποθετηθεί στη βιτρίνα της ομάδας, θα αυξηθεί περαιτέρω.

Και ακόμη και αν θεωρηθεί πως αυτή η πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον κανείς στους ασπρόμαυρους δεν συνυπολογίζει προσδοκώμενα έσοδα ούτε και θεωρεί δεδομένο ούτε ευρώ από ενδεχόμενες πωλήσεις.
Τα 3.6 εκατομμύρια που εξασφαλίζει ο ΠΑΟΚ

Αυτό όμως που υπάρχει ως μαγιά και ενισχύει τη λογική της ποιοτικής αναβάθμισης είναι… 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο εισέπραξε συνολικά για φέτος η μεσοεπιθετική τετράδα που δεν θα συνεχίσει του χρόνου: 1,2 εκατ. ο Γιασμίν Κούρτιτς, 1,1 ο Νέλσον Ολιβέιρα, 800.000 ο Ομάρ ελ Καντουρί και 500.000 Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Χρήματα που με το δεδομένο οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ προτείνεται ως συμφέρον να πέσουν ξανά στην αγορά προς εξυπηρέτηση της περίφημης ποιοτικής αναβάθμισης.

Μόνο και μόνο από την τετράδα που αποχωρεί, προφανείς οι στόχοι της αναζήτησης: ένα “εξάρι”, ένας μεσοεπιθετικός, ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον φορ και ιδεατά και αριστερά και ένας φουνταριστός.

Η σκέψη λοιπόν που έχει πέσει στο τραπέζι και κερδίζει έδαφος – ακόμη δεν υπάρχει δεδομένη απόφαση – μεταξύ των επιτελών του ΠΑΟΚ είναι πως αυτά τα 3,6 εκατ. ευρώ να διατεθούν, σχεδόν ισόποσα, ως προσφερόμενα συμβόλαια στους συγκεκριμένους τρεις (και φυσικά θα είναι ελεύθεροι, να μην δαπανηθούν δηλαδή χρήματα για αγορές) που αναζητούνται και θα έρθουν στην Τούμπα.

Σκέψη και πρόθεση που αλλάζει μεν το μισθολογικό πλαίσιο το οποίο μέχρι πέρυσι ίσχυε και εφαρμόζονταν στον ΠΑΟΚ και απέκλειε από τη συζήτηση συμβόλαια του εκατομμυρίου, εφόσον όμως έχει δημιουργηθεί από τις αποχωρήσεις της προαναφερθείσας τετράδας ο απαραίτητος… δημοσιονομικός χώρος, τότε δεν θα υπάρξει η παραμικρή πρόσθετη επιβάρυνση.

Και παράλληλα με ποδοσφαιριστές που τα συγκεκριμένα συμβόλαια αντικατοπτρίζουν και την αξία τους (αυτομάτως θα γίνουν οι πλέον ακριβοπληρωμένοι, μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς), εξασφαλίζεσαι έτσι και η πανθυμολογούμενη ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Europa League κλήρωση: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους “8” και οι διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό

Σάκκαρη – Βοντρούσοβα 2-0: Άνετα η Μαρία στα ημιτελικά του Berlin Open

ΠΑΟΚ: Ξανά ατομικό ο Ίνγκασον, τρέχει να προλάβει το ματς με την ΑΕΚ