offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός ρίχνει στην αγορά πάνω από 15 εκατ. ευρώ για μεταγραφές

Κοινοποίηση

Μετά την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος, τα όσα έγιναν σ’ όλη τη διαδρομή του και την ιστορία με τον κορονοϊό όπου ο Παναθηναϊκός σύρθηκε να παίξει το ματς τίτλου με τον Ολυμπιακό έχοντας 17 κρούσματα σε ποδοσφαιριστές του, στο “τριφύλλι” επικεντρώνονται πλέον στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Κι έρχεται πλέον σε πρώτο πλάνο η μεταγραφική ενίσχυση, με (αρχικό) ορίζοντα τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League (25-26/7 και 1-2/8), αλλά και την κεντρική στόχευση της κατάκτησης του τίτλου.

Και με ξεκάθαρη διάθεση σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο να γίνουν πολύ άμεσα οι βασικές κινήσεις της ομάδας, όπως επί της ουσίας είχε προαναγγείλει κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη κι επιβεβαίωσε κι ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (16/5), τονίζοντας πως “…ο σχεδιασμός άρχισε από τον Ιανουάριο, θέλουμε να προσπαθήσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχουμε τελειώσει με 3-4 κρίσιμες μεταγραφές, ώστε να έχουμε χρόνο μέσα στο καλοκαίρι να κάνουμε κάποιες ακόμα”.

Το μπάτζετ του 2022/23
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2022/23 με το μπάτζετ (κόστος) όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος να φτάνει τα 27,4 εκατ. ευρώ, με την εφορία. Αυτό είναι το συνολικό μεικτό (δηλαδή με την εφορία) ποσό που διατέθηκε από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, έως το φινάλε της χρονιάς κι αφορά:

  • 6,5 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια των παικτών που υπήρχαν ήδη στην ομάδα.
  • 11,2 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν και στις δύο μεταγραφικές περιόδους της σεζόν 2022/23.
  • 8,1 εκατ. ευρώ για τα ποσά που πληρώθηκαν σε ομάδες για τις αγορές ποδοσφαιριστών (3,5 εκατ. ευρώ για τον Σπόραρ, 2,6 εκατ. ευρώ για τον Μαντσίνι, 1,1 εκατ. ευρώ για τον Τσόκαϊ, 500.000 ευρώ για τον Κλεϊνχέισλερ, 400.000 ευρώ για τον Τσέριν).
  • 1,6 εκατ. ευρώ για τα συμβόλαια του προπονητικού επιτελείου (Γιοβάνοβιτς και συνεργάτες).

Πρόθεση να αυξηθεί σημαντικά το μπάτζετ

Η πρόθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να αυξηθεί σημαντικά το μπάτζετ της ομάδας στην επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023/24 κατά 25-30% και να προσεγγίσει το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος ως το τέλος της επόμενης χρονιάς τα 35 με 36 εκατ. ευρώ.

Το κόστος του ρόστερ που έχει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός, με βάση τα συμβόλαια της επόμενης σεζόν (παίκτες, προπονητές) κάποια εκ των οποίων ανεβαίνουν (π.χ. του Μπερνάρ από το 1,7 εκατ. ευρώ, πάει στα 2,5 εκατ.) και τις ανανεώσεις που έγιναν (Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης) και θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες (Κουρμπέλης, αλλά και Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, πιθανότατα και Τσέριν) ανεβάζοντας κι άλλο το ποσό, είναι λίγο πάνω απ’ τα 20 εκατ. ευρώ με την εφορία. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως με βάση τη διάθεση που υπάρχει από την ιδιοκτησία των “πράσινων” για να αυξηθεί το μπάτζετ στα επίπεδα που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο Παναθηναϊκός θα βγει στη εφετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, για να “ρίξει” στην αγορά ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ πάνω σε αγορές αλλά και σε συμβόλαια νέων παικτών.

Κινούμενος για 3-4 στοχευμένες επιλογές παικτών “πρώτης γραμμής” στις θέσεις που έχει αποφασίσει ο Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να υπάρξει ένα συνολικό και ποιοτικό upgrade στο ρόστερ του και να παρουσιαστεί πολύ πιο έτοιμος στις προκλήσεις της νέας σεζόν, οι οποίες ξεκινούν από πολύ νωρίς με τα ευρώ-προκριματικά.

Από εκεί και πέρα, είναι πάντα ανοικτό να υπάρξουν τροποποιήσεις στο όλο πλάνο σε ενδεχόμενο αποχωρήσεων ή προτάσεων για παίκτες του “τριφυλλιού”. Κάθε μεταγραφική περίοδος άλλωστε, είναι “δυναμική” και τα δεδομένα πολλές φορές τροποποιούνται, όπως “έδειξε” και το περασμένο καλοκαίρι επί παραδείγματι στην υπόθεση του Φραν Βέλεθ…

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός: Μέσα ο Πονίτκα με Περιστέρι bwin, εκτός ο Γουόλτερς

Wimbledon: Το πρόγραμμα των “8”, πού θα δείτε τη μάχη του Αλκαράθ με τον Ρούνε

Ολυμπιακός: Τι γίνεται με τον Μπιέλ