offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Τη 2η θέση στη δανέζικη λίγκα με τη Β 75 ο Σταματούρος

Κοινοποίηση

Τη 2η θέση κατέκτησε η Β 75 του Γιώργου Σταματούρου στην επαγγελματική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Δανίας στη δίχως άλλο πετυχημένη πορεία της για την περίοδο 2022-2023. Στο συναρπαστικό φινάλε οι τελικοί των πλέι οφ έφτασε ως τον 3ο αγώνα για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια η Νέστβεντ με συνολικό σκορ 2-1. Όλα τα ματς είχαν συναρπαστική εξέλιξη, το 1-1 γράφτηκε με εκτός έδρας νίκες των φιναλίστ και ο καθοριστικός τελικός στην έδρα της Νέστβεντ κρίθηκε με σκορ ομάδων 5-4 και στο golden set!  Ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών σημείωσε νίκες σε όλους τους τελικούς, νωρίτερα στα ημιτελικά των πλέι οφ είχε μεγάλη συμβολή στον αποκλεισμό της Ρόσκιλντε, της παραδοσιακά κορυφαίας δύναμης της χώρας και γενικά τα πήγε εξαιρετικά σε αυτή την καινούργια και πολύ χρήσιμη εμπειρία στο πρωτάθλημα της Δανίας. Οι τελικοί των πλέι οφ έγιναν διαδοχικά την περασμένη βδομάδα μετά από τους αγώνες του Σταματούρου στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, στο Όσιγιεκ, όπου μαζί με τους συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισαν την πρόκριση στα τελικά της Σουηδίας.  

Υπέρ της ομάδας, που θα έφτανε πρώτη στις 2 νίκες, θα κρινόταν ο τελικός των πλέι οφ στη λεγόμενη Herre Bordtennisliga Slutspil. Η Β 75 είχε μειονέκτημα έδρας κι έδωσε ως γηπεδούχος τον πρώτο αγώνα στο Hirtshals. Στην πρώτη γερή κόντρα η Νέστβεντ, που είχε τερματίσει 1η στην κανονική διάρκεια και στην 4άδα των πλέι οφ απέκλεισε τη Χίλεροντ με 2-0 νίκες, έφτασε στην επικράτηση με 5-3. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021 στο απλό ανδρών νίκησε αρχικά με 3-2 σετ τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο και ακολούθως έχασε με 3-0 από τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον. Ο Όμπεσλο είναι πολύ γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς φέτος αγωνίστηκε στην Α2 εθνική μας κατηγορία με τον Άρη Νικαίας και πανηγύρισε την άνοδο στην Α1, ενώ στο κοντινό παρελθόν έχει πάρει 2 πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Οι φίλοι του αθλήματος έχουν εικόνες και από τον Άρβιντσον από τη σύντομη θητεία του στον Ολυμπιακό.  

Στα μέσα της εβδομάδας ακολούθησε ο δεύτερος τελικός στη Mærk Næstved Hallen. Καταγράφηκε νέα συγκλονιστική αναμέτρηση, όπου μετά από 4 ώρες πήρε τη νίκη η Β 75 με 5-4 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Μετά το 4-4 από τους φιλοξενούμενους στο 9ο επί μέρους ματς εφαρμόστηκε ο κανονισμός της ομοσπονδίας για το golden set. Ο Σουηδός Μπάριους έκαμψε τον συμπατριώτη του Τόρνκβιστ με 11-9 και η Β 75 διατήρησε τις ελπίδες για τον τίτλο. Στον δεύτερο τελικό ο Σταματούρος επικράτησε ξανά του Όμπεσλο με 3-2 και οριακό σκορ στο 5ο σετ. Μάλιστα, το σάιτ της ομοσπονδίας της Δανίας επισήμανε ότι ο Πειραιώτης διεθνής μας είχε τραυματισμό και πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ πριν αρχίσει το 5ο σετ. Στον δεύτερο ατομικό αγώνα του κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Άρβιντσον, αλλά δεν γινόταν να παλέψει στο 100% με το ρεπορτάζ των Δανών να σημειώνει ότι «δυσκολεύτηκε με τον τραυματισμό του, ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να κινηθεί κανονικά και συχνά προσπαθούσε να διευθετήσει γρήγορα τις μπάλες».

Στην ίδια αίθουσα έγινε στις 12/05 ο αποφασιστικός 3ος αγώνας και χάρισε νέες συγκινήσεις στους φιλάθλους. Μετά από σκληρή αναμέτρηση οι αντίπαλοι έφτασαν ξανά στο 4-4, εκεί αναμετρήθηκαν δεύτερη φορά ο Ρουμάνος Τσιρίτα με τον Σουηδό Μπάριους, αλλά αυτή τη φορά στο ένα σετ (golden set ). Ο Τσιρίτα επικράτησε με 11-9 και η Νέστβεντ πανηγύρισε τον τίτλο. Νωρίτερα ο Σταματούρος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς επανήλθε στην κατάλληλη κατάσταση. Στην αρχή του αγώνα ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άρβιντσον και στη συνέχεια πέτυχε νέα νίκη εναντίον του Όμπεσλο, αυτή τη φορά με 3-0 σετ.

Related posts

Formula 1: Στα δύο δέκατα Φερστάπεν και Αλόνσο στις βραδινές δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας

Παναιτωλικός: Χωρίς Μάλη και Σενγκέλια η αποστολή κόντρα στον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς Κουρμπέλης, Ιωαννίδης, Σπόραρ