offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Το φινάλε στη γαλλική Pro B για τις ομάδες της Τόλιου και της Τέρπου

Κοινοποίηση

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο οποίο υπάρχει ελληνική συμμετοχή, ολοκληρώθηκε στην κανονική του διάρκεια. Το Σαββατοκύριακο 13 και 14/05 έγινε η 14η και τελευταία αγωνιστική στη 2η εθνική κατηγορία γυναικών της Γαλλίας (τη λεγόμενη Pro B) με παρούσες τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας Κατερίνα Τόλιου και Ελισάβετ Τέρπου. Η Τόλιου, που είχε αρχίσει κιόλας σε αυτή τη γαλλική κατηγορία, την καριέρα της σε ξένα πρωταθλήματα πριν από εννέα χρόνια, ενίσχυσε τη Ρεν 1. Ύστερα από τους δύο γύρους η ομάδα της κατέλαβε την 4η θέση. Η Τέρπου, που σταθερά αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα της Μεσογείου, φόρεσε φέτος τη φανέλα της Ισί Λε Μουλινό, απλά έκανε λίγα ματς λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Το δικό της κλαμπ τερμάτισε στην 7η θέση κι έστω και δύσκολα εξασφάλισε ότι θα είναι και τη νέα χρονιά στην Pro B. Το πρωτάθλημα τελείωσε για τις δύο ομάδες και δεν μετέχουν σε πλέι οφ ή μπαράζ. Πλησιάζουν στο τέλος τους όμως, τα πλέι άουτ στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών. Εκεί μετέχει η Σεν Πιερέζ, με την οποία έδωσε ορισμένα ματς φέτος ο Γιάννης Βλοτινός. Η ομάδα είναι κοντά στην παραμονή στην Pro B, αλλά ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχει συμμετοχή στην έξτρα διαδικασία. Το Σαββατοκύριακο εξάλλου, τελείωσε η 2η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας, όπου αγωνίζονται και οι συντριπτικά περισσότεροι Έλληνες «ξενιτεμένοι» και με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει και θα δημοσιευτεί το σχετικό ρεπορτάζ.

Στην Pro B των γυναικών η Ρεν 1 έχασε στον τελευταίο αγώνα της 3-2 εκτός έδρας από τη Σεν Κουντέν 2. Η Τόλιου έδωσε δύο ατομικά ματς, αρχικά νίκησε την Αγγλίδα Έμιλι Μπόλτον με 3-0 σετ κι έπειτα έχασε από τη Ρωσίδα Όλγα Μιγκαΐλοβα με 3-2 σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης είχε ολοκληρώσει αήττητη τον 1ο γύρο και τελικά έκλεισε το πρωτάθλημα με έναν εξαιρετικό απολογισμό, που περιλάμβανε 11 νίκες και 3 ήττες.

Η Ισί Λε Μουλινό αντιμετώπισε στη 14η αγωνιστική ως φιλοξενούμενη την Κουιμπέ της Κορνουάλης και γνώρισε την ήττα με 3-0. Η Τέρπου στο μοναδικό της ατομικό ματς συνάντησε μία ακόμα αθλήτρια κινεζικής καταγωγής, αναμετρήθηκε με τη Γαλλίδα Λι Σουέ και κάμφθηκε με 3-0 σετ. Ταλαιπωρημένη με το χέρι της στη φετινή σεζόν η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών δεν μπόρεσε να πάρει την πολύτιμη εμπειρία από τη 2η γαλλική λίγκα στον βαθμό, που ήθελε και ολοκλήρωσε τους δύο γύρους με 2 νίκες και 5 ήττες.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν 8 ομάδες Στη βαθμολογία ύστερα από 14 αγωνιστικές η Ρεν πήρε την 4η θέση με 27 βαθμούς και η Ισί Λε Μουλινό την 7η με 18 βαθμούς. Το σωματείο της Τέρπου ισοβάθμησε με την 8η Σεν Κουεντέν και ευνοήθηκε στον υπολογισμό των συνολικών σετ από τα δύο μεταξύ τους ματς, όπου κάθε ομάδα είχε 1 εκτός έδρας νίκη με 3-1! Έτσι, η Ισί Λε Μουλινό πέτυχε τον στόχο της παραμονής και η Σεν Κουεντέν ήταν αυτή που υποβιβάστηκε στη National 1.

Στην Pro B των ανδρών έχουν προχωρήσει τα λεγόμενα play downs με τη συμμετοχή της Σεν Πιερέζ του Βλοτινού. Μετέχουν οι 4 ομάδες, που στην κανονική διάρκεια είχαν βρεθεί στις ισάριθμες θέσεις της βαθμολογικής «ουράς» και παίζουν μεταξύ τους σε «πουλ» δύο γύρων. Η Σεν Πιερέζ έχει αντιπάλους τη Λιλ Μετροπόλ 1, την Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 και την Ιστρ 1. Οι δυο τελευταίες ομάδες, η 11η και η 12η, πέφτουν στη National 1. Η Σεν Πιερέζ έχει σημειώσει 4 νίκες και 1 ήττα και 1 αγωνιστική πριν από το τέλος φαίνεται ότι «σώζει» την κατηγορία μαζί με την Ιστρ, που εμφανίζει τον ίδιο απολογισμό. 

Related posts

Μπαλτάκος: “Λυπάμαι που ο τελικός διεξάγεται χωρίς την παρουσία θεατών, να μην επαναληφθεί στο μέλλον”

Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλητικά μηνύματα

Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο προπονητής της σεζόν στην EuroLeague για δεύτερη σερί σεζόν