offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Αϊβατίδης στο απλό Νέων ανδρών και η Παπαδημητρίου στο απλό Νέων γυναικών πρωταθλητές Ελλάδας 202

Κοινοποίηση

Ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αναδείχτηκαν την Κυριακή 14/05 στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου πρωταθλητές Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο απλό Νέων ανδρών και το απλό Νέων γυναικών αντίστοιχα. Ο αθλητής της ΑΕΚ πρόσθεσε τον τίτλο στο σημαντικότερο αγώνισμα σε εκείνον του απλού παίδων το 2018 κι έγινε ο 13ος νικητής στα ισάριθμα χρόνια διεξαγωγής του θεσμού! Στον τελικό των ανατροπών έκαμψε με 4-3 σετ τον συμπαίκτη του στην Ένωση και περσινό πρωταθλητή Αλέξανδρο Μαδέση. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού συνεχίζει την πολύ μεγάλη παράδοση με πρωτιές στο απλό των ηλικιακών πρωταθλημάτων και πήρε το δεύτερο χρυσό στις Νέες γυναίκες μετά το 2021. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε τη συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 4-2 σετ. Η Παπαδημητρίου πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό Νέων γυναικών με τη Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα, επίσης του Ολυμπιακού. Πανελληνιονίκες στο διπλό Νέων ανδρών είναι ο Γιάννης Αναστασιάδης και ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Φάρος Αλεξανδρούπολης/ΑΣΕΑ Καβάλας), ενώ στο διπλό μικτό τον τίτλο κατέκτησαν οι Ζήσης Δουκέρης/Χρυσή Φωτιάδου από τον ΟΑ Χανίων και την ΑΕΚ αντίστοιχα. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε επιτυχώς η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Α.Ο Ξυλοκάστρου και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Παράλληλα, το Δερβένι πέρασε και σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) με το σύνθημα «δώσε αίμα-σώζει ζωές».

Οι αγώνες καλύφθηκαν στο διαδίκτυο σε όλη τους τη διάρκεια μέσα από το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Καθημερινά υπήρχαν δύο live, ενώ τρίτη κάμερα βιντεοσκόπησε αγώνες και χρησιμοποιήθηκε για ρεπορτάζ.

Με σωστή οργάνωση και καλές αγωνιστικές συνθήκες στο παρκέ του γυμναστηρίου το πρωτάθλημα άρεσε και πρόσφερε δυνατές στιγμές. Είχε εκπλήξεις, όπως και πολλά ματς, που έφτασαν μέχρι τα 5 σετ – ή και τα 6 στο τελικό στάδιο του απλού, όπου εφαρμόστηκε το σύστημα του «best of seven». Αρνητικό στοιχείο μόνο η μεγάλη κούραση, που έφερε το πολύωρο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αναγκαστικά βεβαίως, ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα ωράρια της Παρασκευής και του Σαββάτου, εφόσον το πρωτάθλημα ήταν τριών ημερών, ενώ και την Κυριακή πήγαν πίσω το πρόγραμμα αμφίρροποι αγώνες με μεγάλη διάρκεια. Από τον Α.Ο. Ξυλοκάστρου, που καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια το άθλημα, ήταν δικοί του άνθρωποι όλες τις ώρες στο γυμναστήριο και πέρα από τις παροχές προς τους συμμετέχοντες φρόντιζαν για οποιοδήποτε πρόβλημα. Το Δερβένι άφησε καλές εντυπώσεις και αυτή τη φορά έχοντας ήδη σημαντική εμπειρία με Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων, αναπτυξιακό τουρνουά και αγώνες για την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Στο τελικό του απλού Νέων ανδρών κοντραρίστηκαν οι συμπαίκτες στην ΑΕΚ και μέχρι πέρσι και στην εθνική ομάδα των εφήβων Ιάκωβος Αϊβατίδης και Αλέξανδρος Μαδέσης. Στο κλείσιμο ενός πολύ κοπιαστικού διημέρου τα δύο παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν κι ακριβώς αυτή η κούραση οδήγησε σε εξέλιξη, που λίγοι περίμεναν. Ο Μαδέσης, 1ο φαβορί του αγωνίσματος, προηγήθηκε με 3-0, μάλιστα κατέκτησε με διαφορά τα σετ αυτά. Με τον ίδιο τρόπο όμως «απάντησε» ο Αϊβατίδης (Νο 5) και στο φινάλε πια φαινόταν ότι θα επικρατούσε όποιος είχε περισσότερες δυνάμεις. Το μοναδικό «κλειστό» σετ όμως, επιφύλαξε νέες συγκινήσεις. Ο Μαδέσης ήταν σταθερά μπροστά, πήγε και στο ματς μπολ με 10-7 και ο Αϊβατίδης έπαιξε καταπληκτικούς πόντους και με σερί έφτασε στην τελική επικράτηση (7-11, 6-11, 7-11, 11-8, 11-5, 11-4, 12-10).

Για να φτάσει στον τελικό ο Αϊβατίδης ξεπέρασε κατά σειρά τον Αντώνη Σούλα (ΑΟ Ξυλοκάστρου) με 3-0 σετ, τον Γιώργο Κυριόπουλο (ΑΣ Το Γυμνάσιο) επίσης με 3-0, τον Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου) με 3-2 και τον Στάθη Μανωλόπουλο, σε δυνατό ημιτελικό, με 4-2 σετ.   

Αντίστοιχα ο Μαδέσης νίκησε στους «32» τον Πέτρο Λιώτση (ΔΑΟ Ταύρου) με 3-0 σετ, στους «16» τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο (Φάρος Αλεξανδρούπολης) επίσης με 3-0, στην 8άδα τον Ζήση Δουκέρη (ΟΑ Χανίων) με το ίδιο σκορ και στην 4άδα τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ με 4-2 σετ.

Για τον Κούτρα πρέπει να σημειωθεί ότι απέκλεισε στον γύρο των «16» το 2ο φαβορί, τον Ανδρέα Καραμπελιά με 3-1 σετ. Στα προημιτελικά πλησίασε σε νέα έκπληξη όταν προηγήθηκε 8-5 στο «κόντρα» σετ του Αϊβατίδη, αλλά στο τέλος δέχτηκε την ανατροπή.  

Στο απλό Νέων γυναικών διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (νούμερο 1) και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Νο 4), που εκτός του ότι είναι συμπαίκτριες στον Ολυμπιακό προπονούνται μαζί στο ΣΕΦ. Στο πρώτο κομμάτι του τελικού κυριάρχησε η Παπαδημητρίου. Η εικόνα όμως διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια, καθώς η 17χρονη Μεραμβελλιωτάκη ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και της βγήκαν κάποια ρίσκο. Με δυνατή ψυχολογία κατάφερε να πάρει δύο σετ με οριακή διαφορά και στο 5ο προηγήθηκε με 9-6 και 11-10.

Χάρη και στην εμπειρία της με τους συνεχόμενους τελικούς σε ηλικιακά πρωταθλήματα η Παπαδημητρίου γύρισε το σετ στην παράταση και πήρε και την ψυχολογία με το μέρος της. Αμφίρροπο βέβαια ήταν και το 6ο σετ ώσπου η 19χρονη διεθνής βρήκε τις λύσεις στο φινάλε κι έφτασε στο τελικό 4-2 σετ (11-4, 11-3, 9-11, 11-13, 14-12, 11-9).

Η Παπαδημητρίου προχώρησε άνευ αγώνα στον 2ο γύρο κι εκεί κατέβαλλε τη Μαρία Δημητρίου του ΓΑΣ Ελευσίς με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά νίκησε με 3-1 σετ την Κατερίνα Αλεξούδη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και στα ημιτελικά πολύ δύσκολα με 4-2 σετ τη Στέλλα Τζαρίδου, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στον τελικό του απλού νεανίδων τον προηγούμενο μήνα.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Μεραμβελλιωτάκη είχε bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα απέκλεισε την Ιωάννα Γιουρετζδου από τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά νίκησε με το ίδιο σκορ τη Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου) και στα ημιτελικά την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος και 2ο φαβορί φέτος, Χρυσή Φωτιάδου, με 4-1 σετ. 

Στην 8άδα το 3ο φαβορί, η Στέλλα Τζαρίδου, έχανε 0-2 σετ από την Ελισάβετ Χατζηκύρκα και επικράτησε 3-2 με εντυπωσιακό come back.

Στο διπλό Νέων ανδρών «μονομάχησαν» για το χρυσό μετάλλιο τέσσερις αθλητές της κατηγορίας εφήβων, οι Αλέξανδρος Μαδέσης/Στάθης Μανωλόποιυλος (νούμερο 1 στα seeding) με τους Γιάννη Αναστασιάδη/Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Νο 4). O αθλητές από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και τον ΑΣΕΑ Καβάλας αντίστοιχα έκαναν ιδανικό ξεκίνημα, έλεγξαν με μπλοκ και επιθέσεις και προηγήθηκαν με 2-0 σετ. Το 1ο φαβορί αντέδρασε πετυχημένα και χρησιμοποιώντας τα δύσκολα χτυπήματα του «αμυντικού» Μανωλόπουλου ισορρόπησαν γρήγορα. Το μομέντουμ έγειρε προς την πλευρά τους μάλιστα, όταν στο 5ο σετ προηγήθηκαν 5-2, αλλά στα πιο κρίσιμα σημεία ο Αναστασιάδης και ο Φέλτσερ ελαχιστοποίησαν τα λάθη, έβαλαν πολύ δύσκολες μπάλες και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-2 σετ στην πρώτη τους συνεργασία (13-11, 11-8, 7-11, 6-11, 11-8).

Στον τελικό του διπλού Νέων γυναικών αναμετρήθηκαν οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα και οι Δέσποινα Άμπα/Χρυσή Φωτιάδου, 1ο και 2ο φαβορί αντίστοιχα του αγωνίσματος και όλες τους από την κατηγορία των νεανίδων. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έφτασαν στη νίκη με 3-2 σετ κόντρα σε ζευγάρι, που συνεργάζεται πολύ καιρό, έχει δύο πανελλήνιους τίτλους στο διπλό νεανίδων και σερί τελικούς τα τελευταία χρόνια.

Στον αγώνα, που είχε πολύ ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις, οι δύο αθλήτριες από τη Φλώρινα πήραν το προβάδισμα μετά το 1-1 στα σετ από 3-7 πίσω στο σκορ. Κάλυψαν γρήγορα και το χάντικαπ του 0-4 στο 4ο σετ, όμως εκεί αντέδρασαν καλά οι Πειραιώτισσες και πέτυχαν την ισοφάριση. Στο 5ο σετ έκαναν κάτι ακόμα πιο δύσκολο όταν έχαναν 9-6 και γύρισαν την κατάσταση με πέντε διαδοχικούς πόντους (11-6, 9-11, 11-13 11-8, 11-9). Για τη 16άχρονη κόρη του θρυλικού Καλλίνικου Κρεάνγκα, που διαχειρίστηκε καλά το εμφανές άγχος της, είναι ο πρώτος πανελλήνιος τίτλος σε ατομικό αγώνισμα.

Στα προημιτελικά δημιούργησαν έκπληξη οι Μαρία Δημητρίου/Αλεξάνδρα Μπιτχαβά (νούμερο 8 στα seeding) αποκλείοντας με 3-2 σετ τις Κατερίνα Αλεξούδη/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, 3ο φαβορί του αγωνίσματος.   

Στον τελικό του διπλού μικτού συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί, οι Στάθης Μανωλόπουλος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου από την κορυφή του ταμπλό και οι Ζήσης Δουκέρης/Χρυσή Φωτιάδου από τη βάση. Ο Δουκέρης και η Φωτιάδου με το επιθετικό παιχνίδι ήταν πολύ σταθεροί και εφάρμοσαν καλή τακτική απέναντι στον συνδυασμό δεξιόχειρα με αμυντικό στυλ παιχνιδιού και επιθετικής αριστερόχειρα. Είχαν τις σωστές επιλογές στο 9-9 του 1ου σετ και μετά απέδωσαν ακόμα καλύτερα για να φτάσουν στη νίκη με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-2).

Στα προημιτελικά καταγράφηκε απρόσμενο αποτέλεσμα από τους (εκπροσώπους της παιδικής ηλικιακής κατηγορίας) Γιώργο Κοσμά και Μαύρα Κοντοπούλου, που κατέβαλλαν με 3-0 σετ το 3ο φαβορί, τους Ιάκωβο Αϊβατίδη/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν το μέλος του διπικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ και υπεύθυνος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του ΑΟ Ξυλοκάστρου Βλάσης Γεωργίου, ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης Καλλίνικος Κρεάνγκα, η ταμίας του ΔΣ της ομοσπονδίας Ξανθή Κιούφη, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ, ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών Γιάννης Βλοτινός και ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Ιάκωβος Αϊβατίδης (ΑΕΚ)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

3. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

-. Στάθης Μανωλόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Χρυσή Φωτιάδου (ΑΕΚ)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Γιάννης Αναστασιάδης/Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Φάρος Αλεξανδρούπολης/ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης/Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΕΚ/Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Γεράσιμος Πετρής/Γιάννης Μαλαμούδης (ΓΑΣ Ελευσίς/Ίφιτος Πατρών)

-. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος/Ηρακλής Κερασίδης (Ίφιτος Πατρών/ΔΑΟ Ταύρου)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα (Ολυμπιακός)

2. Δέσποινα Άμπα/Χρυσή Φωτιάδου (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας/ΑΕΚ)

3. Μαρία Δημητρίου/Αλεξάνδρα Μπιτχαβά (ΓΑΣ Ελευσίς/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)

-. Ελισάβετ Χατζηκύρκα/Σωτηρία Νικολαΐδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/Τελαμών Σαλαμίνας)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Ζήσης Δουκέρης/Χρυσή Φωτιάδου (ΟΑ Χανίων/ΑΕΚ)

2. Στάθης Μανωλόπουλος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Αθηνά Μαγκουφάνας/Ολυμπιακός)

3. Γιώργος Κοσμάς/Μαύρα Κοντοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου)

-. Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

Καθοριστική για την επιτυχία του πρωταθλήματος ήταν η συνδρομή από χορηγούς. Συνολικά 11 εταιρείες στήριξαν τη διοργάνωση και ήταν οι εξής:

Kaskoutas οινοποιείο

Mediterra Institute

Hotel Miramare

Hotel Riviera

Elli Hair Salon

Κάλλιστον καφέ

Μελισοκομεία Το μέλι

Choice Coffee Food and Drinks 

Δικότυλον Όσπρια Φενεού Κορινθίας 

Super Market Κρητικός 

GP Sports

Εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό ήταν σταθερά στο γυμναστήριο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε ανάγκη.

Εκτός από τα αναμνηστικά μπλουζάκια και τις σακουλίτσες με νερό, φρούτα και σνακ προς τους αθλητές, οι διοργανωτές πρόσφεραν κρασί και ντόπια προϊόντα στους διαιτητές και σε επίσημους.

Related posts

Η Παπαμιχαήλ αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο στην Μπογκοτά

Χάλαντ: “Είπα στον Γκουαρδιόλα πως θα λάτρευα να έχω από ένα χατ-τρικ σε κάθε μέρος”

Super League 2, Β’ όμιλος: Τριάρα η Athens Kallithea που παραμένει στο κυνήγι της Κηφισιάς