offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιοβάνοβιτς: “Πολλές φορές δεν μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι “μ…” με όσα βλέπω, είχαμε ανάγκη το πρωτάθλημα”

Κοινοποίηση

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον αγώνα με τον Άρη επανέλαβε πως είναι ευχαριστημένος απ’ όσα πέτυχε φέτος ο Παναθηναϊκός ενώ αναφέρθηκε και στο ξέσπασμα που είχε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Επίσης με αφορμή όσα δηλώνουν κάποιοι για τον Παναθηναϊκό ο Σέρβος τεχνικός δεν παρέλειψε να πει: “Πολλές φορές δεν μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι “μ..” με όσα βλέπω και όσα διαβάζω”.

“Ήταν μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά που σαν ομάδα προσπαθήσαμε αρκετά. Ήταν ένα ταξίδι όπως πρέπει να είναι για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ήταν μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των ποδοσφαιριστών μου αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι την 35η αγωνιστική ήμασταν πρώτοι. Χάσαμε το πρωτάθλημα την προτελευταία αγωνιστική και αυτό είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο αν εξαιρέσω αυτό το μεγάλο που δεν καταφέραμε στο τέλος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Και πιστεύω πως εμείς έπρεπε να το κατακτήσουμε γιατί κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας. Δεν θα το ξεχάσουμε. Ήταν κάτι που το επιδιώκαμε. Ξέρω πως ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη απ’ αυτό το πρωτάθλημα και είναι μια πικρή γεύση που δεν το πήραμε”.

Για την επιστροφή στο Champions League και τους στόχους του Παναθηναϊκού:

“Σίγουρα είναι πως δεν μπορούμε να πάμε πίσω. Η χρονιά ήταν ιδανική. Στο μέγεθος της ομάδας παίζει ρόλο και ο φίλαθλος κόσμος που μας στήριξε και έδειξε απίστευτη πίστη. Πριν δύο χρόνια όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό μπορούσα να πω κάτι για τους στόχους. Πλέον είναι δεδομένοι οι στόχοι που θα έχουμε. Να είμαστε έτοιμοι για αυτό που μας περιμένει στη συνέχεια”.

Για το ξέσπασμα του στο μετά το ματς με τον Ολυμπιακό:

“Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το ξέσπασμα αφορούσε κάποια θέματα που όταν παίζεις ένα τόσο σημαντικό ματς, όταν κρατάς την τύχη στα χέρια του και θες να πας σε ένα παιχνίδι με μια καλή προετοιμασία, εμείς δεν κάναμε καν προπονήσεις ή να κάνουμε τον έλεγχο τον παικτών για να έχω τη συνείδηση μου πιο καθαρή.

Ήμασταν 34 αγωνιστικές πρώτοι και το ποδόσφαιρο είναι αρκετά συναισθηματικό, μπορεί να δείχνω ένα καλό ήρεμο πρόσωπο αλλά και εγώ βιώνω διάφορες καταστάσεις και δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς.

Θέλαμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας για να μπορούμε σαν ομάδα κάτι που διεκδικήσαμε επί ένα χρόνο, να δώσουμε μια καινούρια πνοή και άνεση και στον εαυτό μας που ήταν μαζί μας από την αρχή έως το τέλος. Και τα ξεσπάσματα και ότι μπορεί να πει κάποιος γιατί εγώ είμαι πάντα προσεχτικός δεν είναι εύκολο να εκφράσει τα συναισθήματα του με όμορφο τρόπο”.

Για την αμφισβήτηση που υπήρξε το τελευταίο κρίσιμο διάστημα:

“Πολλές φορές δεν μπορώ να πω ότι δεν αισθάνομαι λίγο… “μ” με όσα βλέπω, αλλά δεν τα λέω. Όμως δεν μπορώ να λέω πράγματα, γιατί είμαι σε έναν τεράστιο σύλλογο. Που έχει κόσμο και ιστορία. Και όσοι τον υπηρετούμε πρέπει να έχουμε μια συμπεριφορά με τις ίδιες αξίες. Άρα μην περιμένετε ότι θα αλλάξω εγώ κάτι.

Φέτος δεν πίστευε κάποιος ότι θα το διεκδικήσουμε και δε με αφορά τι θα θεωρούν του χρόνου. Το τι θα γίνει θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός σαν Παναθηναϊκός, είτε το θέλει, είτε όχι και πλέον μετά από δύο χρόνια είναι απόλυτα φυσιολογικό για μένα ότι δεν πάμε πίσω. Είναι δεδομένοι οι δρόμοι και οι στόχοι. Μεγαλύτερες οι ευθύνες που θα έχουμε. Αυτός είναι ο λόγος που πριν δύο χρόνια επέλεξα να έρθω εδώ. Πίστευα στην ιστορία της και τι αντιπροσωπεύει”.

Για το αν το ρόστερ θα εξαρτηθεί από την Ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα παίξει ο Παναθηναϊκός:

“Δεν υπάρχει λογική να περιμένουμε που θα παίξουμε. Αρχίζουμε προκριματικά στο Champions League και στόχος μας είναι να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση”.

Με τη λήξη του αγώνα στην κάμερα της COSMOTE TV ο Σέρβος τεχνικός είπε:

“Δεν είχα καμία αμφιβολία πως ο κόσμος ανεξαρτήτου πόσο δύσκολη εβδομάδα ήταν θα είναι μαζί μας και στο τελευταίο παιχνίδι. Κατανοούν όλη την προσπάθειά μας τη βοήθησαν μέσα στη σεζόν. Δεν τους κάναμε όσο χαρούμενους όσο έπρεπε και όσο αξίζαν. Τους ευχαριστώ που ήταν με αυτόν τον παλμό και με αυτόν τον αριθμό. Είναι για εμάς και λίγο ηθική δικαίωση πως κάτι κάναμε”.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Ελληνικές συμμετοχές σε διαδοχικά τουρνουά Contender τον Ιούνιο

Μπαρτσελόνα: Ανατροπή με Γιασικεβίτσιους, δέχεται μείωση μέχρι 90%, πολύ πιθανή η παραμονή του σύμφωνα με την “Mundo Deportivo”

Ολυμπιακός: Επαναφέρει το dress code με την Φενέρμπαχτσε και ζητάει να φορούν όλοι κόκκινα