offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Θέλει να κρατήσει Κανός και Μπακαμπού, ποια τα δεδομένα των δύο περιπτώσεων

Κοινοποίηση

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή αποτελούν, αφενός μεν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή (14/5, 20:00 NOVASPORTS PRIME, LIVE στο SPORT24) στο οποίο θα κριθεί η τρίτη θέση του πρωταθλήματος αφήνοντας ανοιχτό το εισιτήριο για τα προκριματικά του EuropaLeague αφετέρου δε η πρόσληψη προπονητή ενόψει της νέας περιόδου.

Υπάρχει και τρίτος άξονας που αφορά τις αποφάσεις για την ανανέωση των συμβολαίων κάποιων παικτών που λήγουν τον επόμενο μήνα, όπως και εκείνων που αγωνίζονται στην πειραϊκή ομάδα ως δανεικοί.

Σχετικά, με το τελευταίο, οι υποθέσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη, δηλαδή, εκείνη του παίκτη που θέλουν κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο νέος προπονητής, ανήκει ο Μπακαμπού. Στη δεύτερη κατηγορία, συμπεριλαμβάνονται ο Βαλμπουενά, ο Κασάμι, ο Παπασταθόπουλος, ο Ανδρούτσος και ο Κρίστινσον. Και στην τρίτη, οι δανεικοί Κανός και Σαμασέκου.

Σε ό,τι αφορά τον Μπακαμπού, επιθυμία της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να κρατήσει τον έμπειρο επιθετικό για την επόμενη διετία. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής είναι πρώτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας και του πρωταθλήματος με 18 τέρματα και είναι εμφανές ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από έναν τέτοιο στράικερ και την επόμενη περίοδο, καθώς έχει δείξει την αξία του στο γαλλικό (Σοσό, Μαρσέιγ), στο ισπανικό (Βιγιαρεάλ), στο κινεζικό (Μπεϊτζίν Γκουοάν) και στο τουρκικό πρωτάθλημα (Μπούρσασπορ).

Το ενδιαφέρον για τον Μπακαμπού και το συμβόλαιο
Βέβαια, εξαρτάται και τι θέλει ο ποδοσφαιριστής. Διότι, ήδη έχουν πλευρίσει τον Μπακαμπού, η Φιορεντίνα και η Αταλάντα, όπως και ομάδες από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή έχει δεχτεί αρκετές κρούσεις και δεν είναι τυχαίο, καθώς ο Αφρικανός έχει κάνει καλή σεζόν, άσχετα αν οι ερυθρόλευκοι δεν εκπλήρωσαν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός προσφέρει διετές συμβόλαιο στον Μπακαμπού με σχεδόν διπλάσιες ετήσιες αποδοχές και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, αν ο Κονγκολέζος φορ δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, η πειραϊκή ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον καινούργιο προπονητή, θα είναι αναγκασμένη να ψάξει το καλοκαίρι για δύο καλούς κεντρικούς επιθετικούς. Γιατί, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσει ο Αραμπί και τη νέα περίοδο, ενώ να υπενθυμίσουμε πως αποχώρησαν μέσα στη σεζόν ο Τικίνιο, ο Ουί Τζο Χουάνγκ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Όσο για τους άλλους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Ο Βαλμπουενά, για παράδειγμα, δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί για ένα χρόνο ακόμα και θα έχει συνάντηση προσεχώς με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Γάλλος κλείνει τον Σεπτέμβριο τα 39 με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Κασάμι θα κλείσει τα 31 σε λίγες εβδομάδες, αλλά δεν βοήθησε στη σεζόν και είναι όλα ανοιχτά σχετικά με την παραμονή του. Ο Παπασταθόπουλος κλείνει τα 35 σε λιγότερο από ένα μήνα και όλα είναι ανοιχτά, όπως και με τον Ανδρούτσο, ενώ όλα δείχνουν πως ο Κρίστινσον θα αποχωρήσει.

Η επιθυμία του Κανός και τα δεδομένα με το συμβόλαιό του
Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Κανός, αλλά στη διοίκηση περιμένουν να δουν τι θα προκύψει στις επαφές της Μπρέντφορντ με τον παίκτη, καθώς η αγγλική ομάδα έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ο Ισπανός επιθετικός, πάντως, επιθυμεί την παραμονή του στους ερυθρόλευκους και σε κάθε περίπτωση να μείνει ελεύθερος από την Μπρέντφορντ τον επόμενο μήνα.

“Θα ήθελα να μείνω ελεύθερος, πραγματικά. Νομίζω ότι έχω δώσει πολλά στην Μπρέντφορντ και εκείνη έχει δώσει πολλά σε μένα, αλλά νομίζω ότι αυτή η σχέση πρέπει να τελειώσει εδώ με όμορφο τρόπο. Αν θέσουν σε ισχύ το +1 θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί σίγουρα οι ομάδες που με θέλουν δε θα συμφωνήσουν. Αυτό συνέβη ήδη τα Χριστούγεννα” δήλωσε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα “Relevo”.

“Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η επιχείρησή τους, αλλά δεν είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουν, αν το κάνουν” πρόσθεσε ο Κανός και συνέχισε: “Έχω ήδη δείξει τι αξίζω στην Ελλάδα. Αν με ανανεώσουν, ίσως η ομάδα που θέλει να πληρώσει δεν είναι αυτή που θέλω να πάω και αυτή που θέλω να πάω ίσως να μην μπορέσει να πληρώσει”.

Σε ερώτηση, αν θα ήθελε να παίξει στη Βαλένθια ή μόνο σε ομάδα της Λα Λίγκα, ο Ισπανός εξτρέμ, είπε: “Όχι, είμαι ανοιχτός σε όλα. Επιπλέον, πάντα έλεγα στον ατζέντη μου ότι πρέπει να πάμε όπου μας θέλουν και όπου μας δείχνουν ότι μας αγαπούν πραγματικά. Αν μιλάμε για μια μέση κατάσταση, καλύτερα όχι. Χρειάζομαι ο σύλλογος να με εμπιστευτεί πραγματικά, δεν μου αρέσει να είμαι ένας ακόμα παίκτης του ρόστερ, θέλω να είμαι ένας σημαντικός παίκτης”.

Ο Σέρτζι Κανός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα και σε ηλικία 16 ετών μεταπήδησε στην ομάδα Κ18 της Λίβερπουλ, με την φανέλα της οποίας έπαιξε μέχρι την Κ23. Στα 19 του, η Λίβερπουλ τον πούλησε στην Νόριτς αντί 3.000.000 ευρώ και σε ηλικία 20 ετών παραχωρήθηκε στην Μπρέντφορντ έναντι 2.900.000. Πλέον, η χρηματιστηριακή αξία του Ισπανού επιθετικού ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακός: Η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κανός για ένα χρόνο

Φαβορί ο Μουρίνιο για προπονητής του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ

Θετική αρχή στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπογκόρια του Γκιώνη –Πρόκριση στην 3η φάση του Europe Cup για την Εσκάλα του Χατζηλυγερούδη