offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι έξι λόγοι που οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού

Κοινοποίηση

Καραϊσκάκης την Κυριακή (7/5, 20:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE στο SPORT24) είναι οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι στις μεταξύ τους συζητήσεις υποστηρίζουν πως θέλουν να παρουσιαστούν το ίδιο ή ακόμη καλύτεροι στο ντέρμπι με τον πράσινους, σε σχέση με εκείνο με την ΑΕΚ στην OPAP Arena στο οποίο κυνήγησαν το “διπλό” και είχαν τις ευκαιρίες για να το πάρουν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κλείνουν τα αυτιά τους σε κάθε είδους σενάρια και συνεχίζουν στο πρωτάθλημα επιθυμώντας να κλείσουν την σεζόν με δύο νίκες, αρχικά επί του Παναθηναϊκού στο Φάληρο και ακολούθως εις βάρος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Stoiximan Super League.

Κάποιοι θεωρούν ότι, από τη στιγμή που η τρίτη θέση θα κριθεί έτσι κι αλλιώς την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η πειραϊκή ομάδα δεν θα είναι με τσίτα τα γκάζια στο ματς με τους πράσινους. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετούς λόγους που θέλουν τη νίκη την Κυριακή στο άδειο από κόσμο Καραϊσκάκης.

  • Ο πρώτος λόγος είναι για το πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τη νίκη για την ιστορία του και τον κόσμο του. Τα ντέρμπι των «αιωνίων» είναι ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την φόρμα και τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται η κάθε ομάδα και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει η νίκη για τον σύλλογο.
  • Ο δεύτερος είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πανηγυρίσουν μία νίκη εναντίον των πρασίνων στη σεζόν. Διότι, μέχρι σήμερα μετρούν δύο ισοπαλίες (1-1 στο Απόστολος Νικολαϊδης και 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης) και μία ήττα (0-2 στη Λεωφόρο).
  • Ο τρίτος λόγος είναι ότι, για την ψυχολογία των παικτών της πειραϊκής ομάδας είναι διαφορετικό να ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έχοντας ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Παναθηναϊκό, κι αλλιώς αν έχει ηττηθεί.
  • Ο τέταρτος είναι ότι η απόδοση των παικτών σε τέτοιους είδους αγώνες επηρεάζει, είτε θετικά είτε αρνητικά, τις τελικές αποφάσεις της διοίκησης ενόψει της νέας περιόδου. Θα πει κάποιος, ότι έχει γίνει ήδη το ταμείο για τους ποδοσφαιριστές, δεν περιμένουν στην ΠΑΕ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να προχωρήσουν στην επόμενη ημέρα. Όμως, οι τελευταίες εντυπώσεις πάντα μετρούν. Και για κάποιους παίκτες που υπάρχουν ερωτηματικά, στο χέρι τους είναι να αλλάξουν την κατάσταση στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.
  • Ο πέμπτος είναι πως πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου στο Καραϊσκάκης και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν καλά τους αγώνες τους στο σπίτι τους, έστω κι αν θα παίξουν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Και
  • Ο έκτος λόγος έχει να κάνει με τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών. Παίκτες της ποιότητας και της αξίας εκείνων που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν μάθει να παίζουν παντού και πάντα για τη νίκη, άσχετα αν άλλες φορές το πετυχαίνουν και άλλες όχι. Δεν είναι τυχαίο, ότι λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, οι ερυθρόλευκοι έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού αυτό περιμένουν να δουν από εκείνους, να δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Εξαιρετική η Ελίνα Τζένγκο με 63,65 μ. και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ρίψεων

ΠΑΟΚ: Ο… γνωστός Μπράντον και η πρώτη ασίστ του Σαμάτα

Αθλητικές μεταδόσεις: Η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Ερυθρό Αστέρα, η Μπάγερν την Άλμπα, πού θα δείτε τα παιχνίδια