offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη – Μπέγκου 2-1: Επική πρόκριση με ανατροπή στα ημιτελικά του Madrid Open για την Ελληνίδα τενίστρια

Κοινοποίηση

Η Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ κατάφερε να κερδίσει τη Μπέγκου με 2-1 με μια επική ανατροπή με πολλά μπρέικ από την Ελληνίδα τενίστρια και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Madrid Open όπου θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα την Πέμπτη το απόγευμα στις 5:00μ.μ.

H Μαρία Σάκκαρη (Νο8), πλέον στον κόσμο, δοκιμάστηκε σκληρά για περίπου 3 ώρες στο Manolo Santana κόντρα στη Ρουμάνα και Νο35 του κόσμου Ιρίνα Μπέγκου, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 6-7(3), 6-4, 6-4 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της Μαδρίτης για 1η φορά στην καριέρα της. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2) με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα στις 17:00.

Αυτή είναι η 4η φορά τη φετινή σεζόν που η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί σε ημιτελική φάση μετά τα τουρνουά σε Λιντς, Ντόχα και Καλιφόρνια, αλλά και η 3η σε WTA 1000, ενώ παράλληλα με τη νίκη αυτή εξασφάλισε την άνοδο στο Νο8 του κόσμου, ξεπερνώντας την Ντάρια Κασάτκινα που αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το 1ο set των…74 λεπτών(!) η Μπέγκου προηγήθηκε δύο φορές με break (2-1, 4-3), αλλά και τις δύο η Σάκκαρη βρήκε τις απαντήσεις. Στην πρώτη περίπτωση η Σάκακρη πήρε άμεσα πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ και στη δεύτερη η Ελληνίδα τενίστρια πήγε να κάνει ακριβώς το ίδιο ωστόσο η Μπέγκου κατάφερε να “σβήσει” και τα 4 break-points της Σάκκαρη κάνοντας ένα τεράστιο hold (5-3).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε τη στιγμή που η Μπέγκου ετοιμαζόταν να κλείσει το set (5-4) φτάνοντας σε break ισοφαρίζοντας σε 5-5. Η Ρουμάνα ωστόσο “χτύπησε” και πάλι στο επόμενο service game της Σάκκαρη “σπάζοντας” και πάλι το service της Σάκκαρη παίρνοντας προβάδισμα με 6-5 και τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το set για δεύτερη φορά.

Αλλά και πάλι η Σάκκαρη είχε απάντηση και μετά από νέο break έφερε ξανά το set στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 6-6 με τους λογαριασμούς να λύνονται στο tie-break. H Σάκκαρη βρήκε πρώτη mini-break (2/1), με την Μπέγκου ωστόσο να ισοφαρίζει άμεσα σε 2/2 και 3/3 αργότερα. Από εκεί και πέρα η Μπέγκου πήρε τους τέσσερις επόμενους πόντους (7/3) κλείνοντας το set και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα από τη θέση του service για τις δύο παίκτριες με την Σάκκαρη να παίρνει μόλις 13 πόντους από το service της και η Μπέγκου 14. Το set ξεκίνησε με τρία break με την Σάκκαρη να κάνει δύο και την Μπέγκου ένα (2-1).

Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε ρυθμό, αλλά κι ένα ακόμα break παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα με 5-2 και την ευκαιρία να σερβίρει για να κλείσει το set. Ωστόσο, η Ρουμάνα με ένα break κι ένα hold πήρε τα επόμενα δύο games μειώνοντας σε 5-4 με τη Σάκκαρη να σερβίρει για 2η φορά για την κατάκτηση του set, κάτι που έκανε ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider η Μπέγκου ξεκίνησε με hold (1-0), αλλά και με διπλό break-point (15/40) στο πρώτο service-game της Σάκκαρη, με την Ελληνίδα τενίστρια να κατακτά τους επόμενους τέσσερις πόντους κρατώντας το service της (1-1).

Αυτό που δεν έκανε η Ρουμάνα το έκανε η Σάκκαρη αμέσως μετά φτάνοντας σε break σε ένα ακόμα γεμάτο game και μετά από τέσσερα break-points η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα με 2-1 το οποίο αύξησε σε 3-1 με εύκολο hold.

Το κλειδί στο 3ο set ήταν το 6ο game εκεί που η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει ένα ακόμα break-point κάνοντας ένα καθοριστικό hold διατηρώντας το πλεονέκτημα του break (4-2), ενώ στη συνέχεια με νέο δικό της break έκανε το 5-2, για κλείσει το παιχνίδι στο service της σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί την περιμένει η Νο2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα η οποία νωρίτερα χρειάστηκε 3 sets για να λυγίσει τη Μάγιαρ Σερίφ με 2-6, 6-2, 6-1.

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

Related posts

Αντσελότι: “Δεν μας αποζημίωσε το αποτέλεσμα, ελπίζω να πάμε τελικό με τη Μίλαν”

Στην Κροατία έξι Έλληνες αθλητές για το 1ο European Youth Series

Βίρτους Μπολόνια: Κοντά σε Πολονάρα σύμφωνα με ευρωπαϊκά δημοσιεύματα