offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ

Κοινοποίηση

Το Κατάρ είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 όπως ανακοίνωσε η FIBA. Δεύτερη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που φιλοξενεί η χώρα της Ασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022.

Ο κύβος ερρίφθη. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ θα παραμείνει σε ασιατικά εδάφη και στην επόμενη διοργάνωση, αφού – όπως ανακοίνωσε η FIBA – το Κατάρ είναι αυτό που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2027. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή (2023) διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8-10/9), με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο (29/4), ενώ το 2019 φιλοξενήθηκε στην Κίνα.

Αυτή είναι η δεύτερη σημαντική διεθνής διοργάνωση εθνικών ομάδων που φιλοξενεί το Κατάρ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια της FIBA να εξερευνήσει την αγορά της Ασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: “Θα ήθελα να συγχαρώ την μπασκετική Ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη της προσφορά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εντός και εκτός παρκέ.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν αυτή την διοργάνωση έχουν ικανότητες, εμπειρία και καλό ιστορικό, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο παρελθόν σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2: Οι πράσινες πήραν το πρωτάθλημα μετά από ματσάρα με τις ερυθρόλευκες

EuroLeague: Το ιατρικό δελτίο της δεύτερης μέρας της 10ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα απογείωσε τον Σιμάνσκι και η αγωνιστική εκτόξευση (του) έφερε νέο συμβόλαιο