offside24.gr
Image default
EUROLEAGUEΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ – Παρτίζαν: Ποιες βαριές ποινές προβλέπονται στους κανονισμούς της EuroLeague για το απίστευτο ξύλο στη Μαδρίτη

Κοινοποίηση

Η διακοπή του ματς και κυρίως ο τραυματισμός του Έξουμ συνιστούν πολύ σοβαρά επεισόδια. Οι κανονισμοί της EuroLeague για αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ αυστηροί και προβλέπουν ακόμη και καρατόμηση των πρωταγωνιστών.

Τα πρωτοφανή επεισόδια, 1:40 πριν από τη λήξη του δεύτερου αγώνα των playoffs, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτίζαν, είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του ματς από τους διαιτητές και κυρίως τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Ντάντε Έξουμ, από τη σχεδόν δολοφονική λαβή του Γκέρσον Γιαμπουσέλε.

Οι τρεις ρέφερι, Σρέντεν Ράντοβιτς, Όλεγκς Λάτισεφς και Φερνάντο Ρότσα, είχαν πολλή δουλειά και η επόμενη μέρα εξαρτάται από τι έγραψαν στο φύλλο αγώνα το οποίο θα διαβιβαστεί άμεσα και στον Αθλητικό Δικαστή της EuroLeague. Το ματς κατακυρώθηκε με 95-80 υπέρ της Παρτίζαν, που προηγείται 2-0 πλέον στη σειρά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα στο Wizink Center εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου, στο οποίο ως σοβαρά επεισόδια περιγράφονται οι εξής ενέργειες:

  • Σωματική επίθεση εναντίον μέλους της τριάδας των διαιτητών, ή φίλαθλο, η οποιοδήποτε άτομο γενικά
  • Ενέργειες που προκαλούν την οριστική διακοπή ενός αγώνα
  • Πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα είτε φραστικά, είτε σωματικά, τις παραπάνω κατηγορίες των ατόμων
  • Όλες οι πράξεις ή συμπεριφορά που έχουν σαν άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα τη χρήση βίας.

Οι ποινές για τέτοιου είδους επεισόδια ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται ανάλογα με τη σοβαρότητα που θα εκτιμήσει ο δικαστής, ή θα έχουν επισημάνει ήδη στο Φ.Α οι διαιτητές. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Έξουμ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης σε λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του “κατσέρ” Γιαμπουσέλε.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο εκτεταμένα επεισόδια, με μερικές από τις σκηνές να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ακόμη και από τα ισπανικά μέσα ως η μεγάλη ντροπή του μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ποιες ποινές προβλέπονται όμως;

  1. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 30.000 μέχρι 280.000 ευρώ.
  2. Οι τιμωρίες ξεκινούν από αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και άνω και φτάνουν έως και τα τέσσερα χρόνια.
  3. Προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από ένα μέχρι τέσσερα έτη
  4. Οριστικός αποκλεισμός από την διοργάνωση

Μέσα στην Παρασκευή (28/4) αναμένεται να μάθουμε και περισσότερα για την τύχη της σειράς αλλά και το πως θα κινηθεί η διαδικασία από δω και πέρα, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω playoffs και ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 2 Μαΐου στην Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Roland Garros: Το πρόγραμμα της ημέρας για τα προημιτελικά των γυναικών

ΑΕΚ Betsson: Η FIBA έκανε δεκτό το αίτημα της “Ένωσης”, η Χάποελ Χολόν δεν θα χρησιμοποιήσει ως έδρα τα Άνω Λιόσια

Επίσημο: Η Aston Martin με κινητήρες Honda από το 2026