offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στο 2ο διεθνές τουρνουά της Κεφαλονιάς χτυπά για ένα τριήμερο η καρδιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.Με.Α.

Κοινοποίηση

Ξαναγράφει ιστορία στην επιτραπέζια αντισφαίριση η Κεφαλονιά. Αυτό το τριήμερο, από τις 28 έως τις 30 Απριλίου, προσθέτει στο Αργοστόλι μία ακόμα σημαντική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό φιλοξενώντας το 2ο διεθνές τουρνουά της χώρας για τους αθλητές με αναπηρίες. Είχε τολμήσει την αρχή το περασμένο φθινόπωρο στην ίδια πόλη (30/09-02/10/2022) και τα είχε καταφέρει περίφημα. Τώρα, παίρνοντας με τη νέα ανάθεση το «παράσημο» αναγνώρισης από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) στρέφει και πάλι με ζέση τους προβολείς στη σπουδαία αυτή αθλητική κοινότητα με παράλληλο στόχο να τα πάει ακόμα καλύτερα οργανωτικά και φυσικά να περάσει κοινωνικά μηνύματα. Το Greek Para Open 2023, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, είναι και φέτος της βαθμίδας Fa 20 και θα συγκεντρώσει 130 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες όλου του κόσμου. Τόπος διεξαγωγής είναι και φέτος το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» και τους αγώνες διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τον δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη, ο οποίος έχει παίξει μεγάλο ρόλο και στην ανάληψη και στην οργάνωση των τουρνουά.

Το 2ο διεθνές όπεν της Κεφαλονιάς περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού και είναι το 5ο στη σειρά των Para Events της ITTF για το 2023. Στο πανέμορφο νησί του Ιονίου πρόκειται ν’ αγωνιστούν 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Τριάντα έξι αθλητές είναι από τις κατηγορίες σε αμαξίδιο και 94 από τις κατηγορίες ορθίων. Μαζί με συνολικά 45 προπονητές και αρκετούς ακόμα συνοδούς οι συμμετέχοντες θα είναι γύρω στους 200.

«Κορυφαίας κλάσης τουρνουά στο Αργοστόλι με επικεφαλής παγκόσμιους πρωταθλητές», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της για το Greek Para Open η διεθνής ομοσπονδίας και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο 5ο ITTF Para Open της χρονιάς η συμμετοχή ξεπέρασε γι’ άλλη μια φορά κατά πολύ το όριο των 100. Ελκυστικό για τουρίστες που αναζητούν ήλιο, θάλασσα και άμμο. Από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Απριλίου, η απήχηση είναι διαφορετική, το αξιοθέατο είναι το ITTF Greek Para Open 2023, ένα τουρνουά με βαθμίδα Fa 20 για τους σκοπούς της παγκόσμιας κατάταξης. Με 130 αθλητές η λίστα στο Αργοστόλι είναι εντυπωσιακή όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά. Πολύ δυνατοί παγκόσμιοι πρωταθλητές θα δείξουν τις ικανότητές τους, όπως ο Ουκρανός Βίκτορ Ντίντουκ (κλάση 8), ο Βέλγος Λόρενς Ντεβός (κλάση 9), ο Πολωνός Πάτρικ Τσοϊνόβσκι (κλάση 10), η Ουκρανή Μαρίνα Λιτόβτσενκο (κλάση 6) και η Γαλλίδα Του Καμκασομπού (κλάση 8).

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι συμμετοχές από την Ελλάδα θα είναι 8 (με 6 άνδρες και 2 γυναίκες) και φυσικά υπάρχουν ανάμεσά τους παιδιά, που έχουν φέρει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις. Ξεχωρίζουν οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2019 στο ομαδικό ανδρών της κλάσης 6 Γιώργος Μουχθής και Μάριος Χατζηκυριάκος, με τον τελευταίο να επανέρχεται μετά από μεγάλο διάστημα αποχής. Συμμετοχή είχε δηλώσει και η σημερινή «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια της κλάσης 1 Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά, αλλά δυστυχώς δεν παίρνει μέρος τελικά διότι δεν σχηματίστηκαν κατηγορίες για αθλήτριες με αμαξίδιο. Τα απλά των γυναικών αρχίζουν από την κλάση 6.

Στο τουρνουά έχουν δηλώσει ακόμα ο Γρηγόρης Χρυσικός (κλάση 1), η Μαρία-Ισμήνη Καΐπη (κλάση 7), η Ειρήνη Δρακωνάκη (κλάση 6), ο Δημήτρης Αδαμαντίδης (κλάση 11), ο Ιωάννης-Παναγιώτης Τσιάκος (κλάση 11) και ο Μεράμπι Τσανάβα (κλάσεις  7-8).

Τρεις αγωνιστικές παρουσίες στους άνδρες θα εμφανίσει η Κύπρος κι από κει και πέρα θα έχουν αθλητές οι χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ιράκ, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Νιγηρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ουρουγουάη.

Την Οργανωτική Επιτροπή του όπεν συγκροτούν ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος (πρόεδρος), η πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Ιωάννα Καριοφύλλη (αντιπρόεδρος), ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη Βίκτωρ Ρουχοτάς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. και υπεύθυνος εθνικών ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος (μέλη).

Διευθυντής αγώνων είναι και φέτος ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη και πρώην διεθνής αθλητής στα άτομα με αναπηρίες. Competition manager ορίστηκε από την ITTFο Βραζιλιάνος Εντμίλσον Πινέιρο και επιδιαιτητής ο Φινλανδός Άσκο Ράσινεν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Greek Para Open 2023 έχει απευθύνει κάλεσμα στα σχολεία της Κεφαλονιάς «να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού», που θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Απριλίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «το τουρνουά αποτελεί μία ευκαιρία για τους μαθητές όλων των σχολείων του νησιού μας να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας και να κατανοήσουν τη σημασία του αθλητισμού στην ένταξη των ανθρώπων αυτών σε όλους τους τομείς της ζωής.
Καλούμε τα σχολεία να παραβρεθούν την Παρασκευή 28-4-2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί. Παράλληλα, όσοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να γίνουν εθελοντές, ώστε να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων».
Για επίσκεψη ενός σχολείου στο γυμναστήριο την Παρασκευή, καθώς και για εθελοντική δράση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6938789487 με τον Ιορδάνη Γεμενετζή (υπεύθυνος εθελοντών).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CLASSIFICATION ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1

Παράλληλα με το 2ο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στο Αργοστόλι διεξάγεται και διεθνές σεμινάριο classification level 1 (κατηγοριοποίηση αθλητών, επίπεδο 1), το οποίο οργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITTF) και την ΕΑΟΜ-ΑΜεΑ. Για τον λόγο βρίσκονται στο νησί τέσσερις διεθνείς classifier, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν 12 υποψηφίους από 7 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους είναι και δύο Έλληνες υποψήφιοι, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Πολωνία, την Αγγλία, τη Σερβία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν στις εξετάσεις που θα δώσουν στο τέλος του σεμιναρίου θα αποκτήσουν πιστοποίηση ως classifiers επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε εθνικό επίπεδο. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται το Σάββατο 29/04.

Related posts

Εθνική Μπάσκετ Γυναικών: Κόντρα στην Λετονία για την 2η αγωνιστική του EuroBasket 2023, πού θα δείτε το παιχνίδι

Roland Garros: Πρεμιέρα για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο διπλό

Πρόεδρος Ατλέτικο: “Πιστεύω ότι ο Σιμεόνε θα συνεχίσει σ’ εμάς”