offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Κοινοποίηση

Γιαννούτσος- Δαβαρίας-Δράκος-Ηλίας-Μπούγλας-Τζωρτζάκης οι εκλεκτοί του Ζέγκλη, με αναπληρωματικούς Καστραντά-Μούτσιο και Βαρώτσο. Αυτή είναι η σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε τη σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας, που θα συμμετάσχει στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας από τις 2 έως τις 6 Μαΐου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Ζέγκλης, κατέληξε στους έξι ποδηλάτες που θεωρεί ότι βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φετινής διοργάνωσης.

Εκτός από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Φώτη Ζέγκλη & Νίκο Κουμπενάκη, την αποστολή θα συνοδεύσει ο Έφορος Εθνικών Ομάδων, Γιάννης Παπασταματάκης.

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

– Μιλτιάδης Γιαννούτσος (ΑΙΟΛΟΣ)

– Ιωάννης Δαβαρίας (Overall Cycling Team)

– Νικόλαος Μιχαήλ Δράκος (A.S.D. Aries Cycling)

– Περικλής Ηλίας (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)

– Γιώργος Μπούγλας (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)

– Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΤΑΛΩΣ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

– Χαράλαμπος Καστραντάς (ΑΙΟΛΟΣ)

– Μαρτίνος Μούτσιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο)

– Ιωάννης Βαρώτσος (Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ)

“Είμαστε πανέτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση” δηλώνουν Τζωρτζάκης και Μπούγλας

“Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά συγχρόνως και λίγο αγχωμένος. Τολμώ να πω ότι ο ΔΕΗ Γύρος Ελλάδας είναι ένας αγώνας-στόχος για μένα, το οφείλω στον εαυτό μου να είμαι σε καλή κατάσταση και να παλέψω για το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως και οι συναθλητές μου έχουν την ίδια αγωνία”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη για τη συμμετοχή του στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Ο μεγάλος απών από την περσινή διοργάνωση Γιώργος Μπούγλας είπε με τη σειρά του: “Στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα να είμαι παρών στην πρώτη χρονιά της αναβίωης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον Γύρο Τουρκίας, όμως φέτος αισθάνομαι πανέτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συναθλητές μου και να συγκεντρώσουμε πολύτιμους πόντους που θα μας βάλουν σε τροχιά πρόκρισης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024″.

Η Εθνική μας στη φετινή σεζόν

Μέχρι τώρα, μέσα στο 2023, η Εθνική Ελλάδας έχει πάρει μέρος σε τρεις διεθνείς αγώνες. Η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο Τοur of Sharjah (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), όπου οι Τζωρτζάκης, Μπούγλας, Ηλίας, Αρβανίτου, Δράκος και Ζέγκλης, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, τερματίζοντας στην 6η θέση της ομαδικής κατάταξης.

Στη συνέχεια, η Εθνική μας πήρε μέρος στους τρεις διεθνείς αγώνες της Ρόδου, ολοκληρώνοντας την εκεί παρουσία της με τη συμμετοχή στον International Tour of Rhodes. Ο Γιώργος Μπούγλας φόρεσε για δυο ημέρες την κόκκινη φανέλα των πόντων, τερματίζοντας στην 36η θέση της γενικής. Ακολούθησαν ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (48ος), ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (57ος), ο Νίκος Δράκος (58ος) και ο Νικηφόρος Αρβανίτου (64ος).

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της Εθνικής μας ήταν το Syedra Ancient City (μονοήμερος στην Τουρκία), με μια εκπληκτική εμφάνιση από τους αθλητές μας. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης πήρε τη νίκη, ο Περικλής Ηλίας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και ο Γιώργος Μπούγλας τερμάτισε στην 4η θέση.

Τα εντυπωσιακά πλασαρίσματα των Ελλήνων αθλητών (υπό την επίβλεψη του προπονητή Γιώργου Μανιάτη), απέφεραν 85 πολύτιμους πόντους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στη μάχη που δίνει για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Οι οδηγίες για την εγγραφή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Olympic Solidarity της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Διεξήχθη το Τουρνουά Βετεράνων Εδαφοσφαίρισης (Πετάνκ),με μεγάλη επιτυχία στις 04/02/2024,και τα έσοδα διατέθηκαν στον σύλλογο ‘’Εθελοντικός Σύλλογος Λα Φαμίλια Παιδί’

Προκηρύχθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων (17-19/04/24)