offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Φέρνει τεχνικό διευθυντή, προπονητή και πέντε “ενδεκαδάτους” σε αυτές τις θέσεις

Κοινοποίηση

Σε σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των ερυθρόλευκων κινείται για την πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή και νέου προπονητή, σε συνεργασία με τους οποίους θα γίνει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας με έναν στόπερ – ηγέτη και πιθανό να αποκτηθεί και δεύτερος ανάλογα με την πώληση του Σισέ και του Μπα.

Θα υπάρξει κίνηση επίσης, για τις μεταγραφές βασικού αριστερού μπακ, βασικού κεντρικού χαφ, βασικού εξτρέμ, όπως και σέντερ φορ. Άλλωστε, οι αδυναμίες του ρόστερ έχουν εντοπιστεί αρκετούς μήνες τώρα κι οι αλλαγές θεωρούνται επιβεβλημένες.

Παράλληλα, η διοίκηση των ερυθρόλευκων σε συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή θα αποφασίσουν για τις ανανεώσεις συμβολαίων, θα γίνει αξιολόγηση όλων των παικτών στο ρόστερ, όπως κι εκείνων που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτιάξει πάλι μία πολύ δυνατή ομάδα, που θα επιστρέψει στους τίτλους, θα είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη και θα είναι σε θέση να προσπερνά κάθε είδους σκοπέλους και τρικλοποδιές που θα ορθώνονται στον δρόμο της.

Η λίστα των προπονητών
Κομβικής σημασίας, πάντως, είναι η επιλογή του νέου προπονητή. Στο τραπέζι έχουν πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα του Ρεμπρόφ, του Γκατούζο, του Γκαγιάρδο, του Μπορδαλάς, του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και όχι μόνο, καθώς υπάρχουν και άλλες επιλογές και επαφές.

Όπως γίνονται παράλληλα επαφές και για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, χωρίς για την ώρα να έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι σκοπεύουν να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ τους, προσθέτοντας νέους ποιοτικούς, ταχυδυναμικούς και διψασμένους για διάκριση ποδοσφαιριστές.

Τα συμβόλαια που λήγουν
Ο Βαλμπουενά πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό, κέρδισε το χειροκρότημα και τον σεβασμό όλων, όπως και η πειραϊκή ομάδα έδωσε πολλά στον Γάλλο επιθετικό, αλλά τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 39, ενώ τον επόμενο μήνα λήγει το συμβόλαιό του.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική σχέση που έχουν με τον Ματιέ, τη γνώση και την εμπειρία του, αναλαμβάνοντας κάποιο πόστο.

Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τον Γάλλο και από την απόφασή του αν επιθυμεί να παίξει ποδόσφαιρο για ακόμα έναν χρόνο ή θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο Παπασταθόπουλος θα κλείσει τον Ιούνιο τα 35 και, ταυτόχρονα, λήγει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, που ψάχνει ήδη για στόπερ-ηγέτη.

Ο Εμβιλά θα κλείσει τον Ιούνιο τα 33, εκπνέει το συμβόλαιό του και δεν είναι σίγουρο ακόμη αν θα ανανεωθεί. Ο Γάλλος μπορεί να βοηθήσει για ένα – δύο χρόνια ακόμα, αλλά είναι μία απόφαση που θα πρέπει να παρθεί σε συνεννόηση με τον καινούργιο προπονητή.

Ο Κασάμι θα κλείσει τα 31 τον Ιούνιο, λήγει το συμβόλαιό του και δεν κατάφερε να προσφέρει στη σεζόν.

Επανεξέταση κι ανανεώσεις
Επίσης, θα επανεξεταστούν ορισμένα συμβόλαια παικτών. Ο Αραμπί, για παράδειγμα, έχει μπει στο 37ο έτος της ηλικίας του και παίζει πια δεκάλεπτα, τέταρτα και εικοσάλεπτα χωρίς να θυμίζει τον παίκτη των προηγούμενων τριών περιόδων.

Διαθέτει ανεπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ, αλλά καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος να δίνει δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε ένα παίκτη για να είναι δεύτερη επιλογή και να παίζει ελάχιστα.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες, που είναι 32 στα 33, μία παίζει και δέκα είναι στον πάγκο ή στην εξέδρα. Διαθέτει ποιότητα, αλλά βγάζει συχνά μυϊκούς τραυματισμούς και αυτό είναι ένα ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων που λήγουν, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Μπακαμπού, όπως θα κάνει την προσπάθειά του και για τον Κανός περιμένοντας να δει τι θα πράξει η Μπρέντφορντ που έχει δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας με τον Ισπανό επιθετικό για έναν χρόνο ακόμα.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Περιστέρι bwin μεταγραφές: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέιλεν Χαντς

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης είδε πρώτος τι εστί Χατζισαφί πριν από πέντε χρόνια

Γκουαρδιόλα για Άλαρνταϊς: “Έχει δίκιο, προπονητές σαν αυτόν μας βοηθούν να είμαστε αυτοί που είμαστε”