offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Τρία χρυσά μετάλλια με Ξένο και Διακουμάκο στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων 2023

Κοινοποίηση

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα γυρίσει με κορυφαίες διακρίσεις από τη μακρινή Αυστραλία και τους 24ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων. Ο πολύπειρος Χρήστος Ξένος και ο νεαρός Αλέξανδρος Διακουμάκος κατέκτησαν στο Περθ από δύο χρυσά μετάλλια, τα πρόσθεσαν σε αυτά που ήδη είχαν στον θεσμό και πρόσφεραν στους φίλους του αθλήματος τη χαρά ότι τα γαλανόλευκα χρώματα κάνουν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση αισθητή την παρουσία τους και σε αυτόν τον χώρο. Ο 59χρονος Ξένος, που πετυχαίνει διεθνείς διακρίσεις από τη δεκαετία του ’90, αναδείχτηκε νικητής του απλού στην κατηγορία 50-59 ετών. Ο 24χρονος Διακουμάκος πήρε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στο απλό του θεσμού και το κατάφερε στην κατηγορία 18-29 ετών. Αυτά έγιναν την Πέμπτη 20/04 και την επόμενη μέρα, στο φινάλε των Παγκόσμιων Αγώνων, οι ίδιοι αθλητές κατέκτησαν μαζί την πρωτιά στο διπλό ανδρών της κατηγορίας 18-29 ετών (είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί εκεί ο Ξένος).

Στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της διοργάνωσης αγωνίστηκαν επίσης ο Αθανάσιος Αναχουρλής και ο Κώστας Καλός και στο απλό πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8 και 9-16 αντίστοιχα του απλού.

Στο απλό 50-59 ετών πήραν μέρος 20 άτομα. Ο Ξένος ήταν απευθείας στη 16άδα σαν 2ο φαβορί και ξεπέρασε τέσσερα εμπόδια για να κατακτήσει την κορυφή. Στον τελικό επικράτησε του Gao W Z από την Κίνα. Στην ίδια κατηγορία μετείχε ο Αναχουρλής κι αφού απέκλεισε τον Βρετανό Bell κάμφθηκε στην 8άδα από τον Γάλλο Galand.  

Στο απλό 18-29 ετών οι συμμετοχές ήταν 10. Ο Διακουμάκος άρχισε την προσπάθειά του από τα προημιτελικά και με 3 νίκες έφτασε στην πρωτιά. Στον τελικό κατέβαλλε τον Ιρανό Μ. Shahsavand (τα στοιχεία είναι σύμφωνα με την ενημέρωση από την ιστοσελίδα των αγώνων). Στο απλό 40-49 ετών αγωνίστηκαν 17 αθλητές. Ο Καλός αποκλείστηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Ιρανό Javad.

Στο διπλό ανδρών 18-29 ετών ο Ξένος και ο Διιακουμάκος επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί με 3 νίκες με σκορ 3-0 σετ. Άφησαν 2ους τους Shahsavand/Sharei από το Ιράν.

Στο διπλό 40-49 τέλος, ο Αναχουρλής και ο Καλός πλασαρίστηκαν στα θέσεις 9-16. Τα πινγκ πονγκ στους World Transplant Games φιλοξενήθηκε στο Bendat Basketball Centre και είχε διάρκεια δύο ημερών.

Related posts

ATP Rankings: Η μάχη για το Νο1 πριν το Roland Garros

Equipe: “Ο Μέσι και η Παρί είναι κοντά στο διαζύγιο”

Τσιτσιπάς – Τιμ: Πού θα δείτε την πρεμιέρα του Στέφανου στη Βιέννη