offside24.gr
Image default
F1ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύσκολο εγχείρημα να διεξαχθούν μαζί Formula 1 και MotoGP

Κοινοποίηση

Η ιδέα της κοινής διεξαγωγής ενός αγώνα της Formula 1 και του MotoGP την ίδια μέρα και στην ίδια πίστα συζητείται σε επίσημο επίπεδο το τελευταίο διάστημα, αλλά η επίτευξή της έχει πολλές δυσκολίες, σύμφωνα με τον Καρμέλο Εθπελέτα.

Ο Εθπελέτα, διοικητής του MotoGP, επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες ότι συζητά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 1 Στέφανο Ντομενικάλι την υπέροχη ιδέα της κοινής διεξαγωγής δύο GP των κορυφαίων πρωταθλημάτων των τεσσάρων και των δύο τροχών στο ίδιο μέρος και αγωνιστικό τριήμερο.

“Έχω μιλήσει με τον Στέφανο Ντομενικάλι για να διεξάγουμε έναν αγώνα της F1 και των μοτοσικλετών το ίδιο τριήμερο, και στην ίδια πίστα. Είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Ο Στέφανο μου μίλησε για μια πίστα στη Μαδρίτη, και εγώ έχω μιλήσει ήδη με το Δήμαρχο της Μαδρίτης”, είχε πει, συγκεκριμένα, ο Εθπελέτα.

Όμως, τώρα δήλωσε -στο περιοδικό Speed Week- ότι υπάρχουν αρκετά και δύσκολα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν, ώστε η ιδέα αυτή να πραγματοποιηθεί: “Φυσικά γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο εγχείρημα. Υπάρχουν μόνο λίγες κοινές πίστες στο πρόγραμμα, στις οποίες αγωνίζονται και η F1 και το MotoGP την ίδια χρονιά.

Έχουμε διαπιστώσει, στην πάροδο των ετών, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν ο οργανωτής και ο διαχειριστής της πίστας είναι κοινός. Επιπλέον, ένα σιρκουί πόλης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει στην κουβέντα – χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερες ζώνες εξόδου διαφυγής στο MotoGP, σε σχέση με τη Formula 1″ κατέληξε ο Εθπελέτα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΕπΑ η είσοδος Β ομάδων των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα

Χρυσό μετάλλιο και στο τσέχικο Para Table Tennis Open η Μπουρνιά

Πρώτο Πανελλήνιο πρωταθλημα skateboard στην Ελλάδα