offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: O Αλόνσο θέλει να μείνει στην F1 και μετά το 2024

Κοινοποίηση

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν αρνήθηκε ότι θα ήθελε να παραμείνει στη Formula 1 και φυσικά στην Aston Martin και μετά το τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του με την αγγλική ομάδα, στο τέλος του 2024 – και ο φυσιοθεραπευτής του Φαμπρίτσιο Μπόρα το επιβεβαιώνει.

Τον προσεχή Ιούλιο ο Φερνάντο Αλόνσο θα κλείσει τα 42 του χρόνια, αλλά η αγωνιστική του απόδοση είναι τέτοια που δεν γεννά την παρά μικρή υποψία ότι έχει φτάσει η ώρα για τον Ισπανό να κρεμάσει τα αγωνιστικά του γάντια.

Ο ίδιος δείχνει να έχει ακόρεστη δίψα να επιστρέψει στις νίκες -μετά από μία δεκαετία- και στη διεκδίκηση των τίτλων της Formula 1, μετά από τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε το 2005-’06 με τη Renault. Και το ξεκίνημά του με την Aston Martin F1 φέτος, με τρεις θέσεις στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες, σίγουρα είναι ένα σοβαρό υπόβαθρο για να το πετύχει.

“Δεν ξέρω αν θα υπογράψω άλλο συμβόλαιο, αλλά αν συμβεί το ξέρω ότι θα είναι εδώ” απάντησε σε πρόσφατη σχετική ερώτηση ο Ισπανός. Και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις νίκες, συμπλήρωσε: “Προς το παρόν δεν ξέρω. Όταν επέστρεψα [το 2021] ήμουν λίγο φοβισμένος. Αλλά τώρα ξέρω ότι είμαι ακόμα καλύτερος από την εποχή του έφυγα”.

Ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Ισπανού στα GP, ο φυσιοθεραπευτής του Φαμπρίτσιο Μπόρα, πιστεύει ότι ο Αλόνσο δεν κάνει ακόμα σκέψεις αποχώρησης: “Δεν σκέφτεται καν ακόμα την αποχώρηση. Θέλει ακόμα να συνεχίσει να αγωνίζεται. Εργάζεται σκληρά καθημερινά και ακούει προσεκτικά το σώμα και το πνεύμα του. Προς στιγμήν, είναι ακόμα χαρούμενος στην πίστα”, είπε ο Μπόρα στο ιταλικό περιοδικό Autosprint.

Και κατέληξε: “Νομίζω ότι είναι σπουδαίο όταν κάποιος στην ηλικία του Φερνάντο καταφέρνει να πετυχαίνει καλά αποτελέσματα σε τέτοιο επίπεδο απόδοσης και να το συνεχίζει σταθερά. Ο Αλόνσο είναι ο Αλόνσο επειδή έχει τόσο μεγάλο κίνητρο να βελτιώνει τον εαυτό του”.

Ενδεικτικό της αφοσίωσης του Ισπανού είναι ότι περνά αυτό το διάστημα της διακοπής σχεδόν ενός μήνα της F1 (λόγω της ματαίωσης του GP Κίνας) στο εργοστάσιο της Aston Martin F1 στο Σίλβερστοουν.

“Θα αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό για να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον επόμενο αγώνα και να μελετήσουμε τα δεδομένα από τους πρώτους τρεις. Ειδικά με δεδομένο ότι για μένα είναι μια καινούρια ομάδα. Είναι εντάξει, αν και προτιμώ να τα κάναμε όλα αυτά στην πίστα”, είπε σχετικά ο 41χρονος.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Καράτε: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Τζάνος, για το χάλκινο Μαστρογιάννης και Χρυσοπούλου

Οι έφηβοι και οι νεάνιδες σε πρώτο πλάνο για το Περιφερειακό ατομικό πρωτάθλημα

Η αθλητική ναυαγοσωστική να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  συμπεραίνουν διεθνείς ειδήμονες και οργανισμοί