offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Το 3-0 της OPAP Arena δεν αποπροσανατολίζει, ποιο το σχέδιο και ποιες οι αλλαγές του Αλμέιδα

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (12/4, 19:30, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE στο SPORT24) με στόχο να υπερασπιστεί το 3-0 της OPAP Arena και να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η Ένωση πηγαίνει στο Φάληρο με πολύ καλή ψυχολογία χάρη στις τρεις σερί νίκες στα playoffs που την έφεραν στην κορυφή της κατάταξης.

Παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν υπάρχει εφησυχασμός, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι αν το κάνουν, δεν αποκλείεται να μπλέξουν σε περιπέτειες, διότι ένα γκολ είναι πιθανό ν’ αλλάξει τα δεδομένα. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές του να δείξουν χαλάρωση στα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί και αυτό θα ήθελε να συνεχιστεί στο Φάληρο.

Ο ‘Πελάδο” αναμένεται να παρατάξει την Ένωση με αλλαγές, όπως έκανε σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου, ακόμα και στο πρώτο με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα προχωρήσει σε διαφοροποιήσεις, καθώς υπάρχουν επιλογές ειδικά στην επιθετική γραμμή.

Ως προς τα αγωνιστικά, ο Αρόλντ Μουκουντί επέστρεψε στην κιτρινόμαυρη αποστολή και μάλιστα θα πάρει φανέλα βασικού. Αντίθετα εκτός έμεινε ο Σέρχιο Αραούχο, που έχει πρόβλημα με το γόνατο εξαιτίας χτυπήματος και η κατάστασή του θα εκτιμάται καθημερινά, όπως επίσης οι Άμραμπατ και Σιντιμπέ που δεν υπολογιζόταν ούτως ή άλλως.

Εκτός έμειναν και οι Τζαβέλλας και Φαν Βέερτ, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ως προς την ενδεκάδα και με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της Ένωσης αναμένεται να είναι η εξής:

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Στην τετράδα της άμυνας θα αγωνιστούν ο Λάζαρος Ρότα στα δεξιά, ο Μίλαντ Μοχαμάντι στα αριστερά και οι Μουκουντί και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία και την επιθετική γραμμή της ενδεκάδας υπάρχουν πολλές επιλογές. Στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό θέσηείχε πάρει ο Γαλανόπουλος έχοντας μπροστά του τον Μάνταλο, ένας συνδυασμός που είναι ανοικτός ως εκδοχή και για το Φάληρο. Θέση διεκδικεί και ένας εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον στο “6” με τους Γαλανόπουλου ή Μάνταλο πιο μπροστά.

Ο Πινέδα το πιθανότερο είναι ότι θα αγωνιστεί στα αριστερά και δεξιά ένας εκ των Φερνάντες ή Ελίασον. Από εκεί και πέρα στη δυάδα της επίθεσης δεδομένη είναι η θέση του Τσούμπερ. Είτε σε πιο ελεύθερο ρόλο με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή είτε ως φορ με τον Μάνταλο πιο πίσω του.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν αγωνιστεί ως δίδυμο στην κορυφή οι Τσούμπερ – Γκαρσία.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ραντόνια, Ντάικο, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Κοσίδης.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Πέθανε ο Μπράντον Χάντερ

Formula 1: O Αλόνσο θέλει να μείνει στην F1 και μετά το 2024

Ο αντικαταστάτης του Μπακασέτα στην Τραμπζονσπόρ