offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρί, κατηγορίες κατά Γκαλτιέ για ρατσιστικές δηλώσεις: “Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους”

Κοινοποίηση

Σάλος έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δημοσίευση ενός email στο podcast του RMC, “After Foot”, και το οποίο “καίει” τον Κριστόφ Γκαλτιέ για ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις κατηγορίες του άλλοτε συνεργάτη του και πρώην αθλητικού διευθυντή της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, ότι δεν ήθελε στην ομάδα μεγάλο αριθμό μαύρων και Μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών.

Στην πραγματικότητα αυτό που υποστηρίζει είναι πως ο Γκαλτιέ εναντιώθηκε στην απόκτηση παικτών βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους.

Οι δύο συνεργάτες είχαν έρθει σε ρήξη τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τον Ζουλιέν τότε να μην αποκαλύπτει τους λόγους διαφωνίας του με τον Γκαλτιέ, αλλά να διευκρινίζει ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό.

Το email που δημοσιεύτηκε το έστειλε ο Ζουλιέν προς διευθυντικό στέλεχος της INEOS, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Νις, αναφέροντας:

“Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ”Μπορείς να τσεκάρεις με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα;”. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα.

Μου είπε ότι ”χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μού έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους”. Μετά πρόσθεσε: ”Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ”.

Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα”.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Λύγισε με 3-2 η Μπογκόρια από τη Νόι Ουλμ, έχασε ευκαιρίες για μεγάλες νίκες ο Γκιώνης

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Τρίτης

Ρεάλ: Ο Φιρμίνο μπήκε στη μεταγραφική λίστα των μερένγκες