offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το πιο μεγάλο ντέρμπι τίτλου των τελευταίων 18 ετών

Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο ντέρμπι τίτλου των τελευταίων 18 ετών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει αποφασίζει σε μεγάλο βαθμό πώς θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο.

Η πιο “μεγάλη” ώρα (μέχρι την… επόμενη) ξανάρθε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχεται απόψε (9/4, 21:00, COSMOTESPORT 1HD, LIVE SPORT24) τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Λεωφόρο σε έναν “τελικό” πρωταθλήματος, που όμοιό του είχαν να βιώσουν και οι δύο ομάδες περίπου 18 χρόνια.

Διότι ναι, και τη σεζόν 2014/15 (22η αγωνιστική, 22 Φεβρουαρίου) κι εκείνο το ντέρμπι “αιωνίων” είχε δώσει την ευκαιρία στους “πράσινους” να μειώσουν στους 3 βαθμούς την απόστασή τους απ’ τους Πειραιώτες, όμως τόσο κλειστή μάχη, σε τόσο προχωρημένο σημείο της χρονιάς, όπου κάθε λεπτομέρεια δίνει ή αφαιρεί το δικαίωμα στον τίτλο, είχαν να ζήσουν οι δυο τους και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά απ’ τη σεζόν 2004/05 και το ντέρμπι της 10ης Απριλίου 2005 (1-0) που κρίθηκε τότε απ’ το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Η εφετινή πορεία κορυφής του Παναθηναϊκού -“υπερβατική” για πολλούς, συνέχεια αυτού που ξεκίνησε από τις αρχές του 2022 για άλλους- έχει έναν και μόνο δρόμο στον αποψινό μεγάλο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Με τους “πράσινους” να έχουν μπροστά τους μια αποστολή που μπορεί να τους φέρει ακόμη πιο κοντά στη Γη της Επαγγελίας και το πρώτο πρωτάθλημά τους μετά από 13 άγονα και πολύ δύσκολα χρόνια.

Σαφώς και το πρωτάθλημα δεν “τελειώνει” απόψε για κανέναν απ’ τους δύο. Όμως, δεδομένης της παρουσίας και της ΑΕΚ, σ’ όλη αυτή την πολύ λεπτή μάχη βαθμολογικών ισορροπιών, ο νικητής θα πάρει πάνω του όλη την ψυχολογία και τον αέρα που χρειάζεται για τις 6 “στροφές” που θα απομείνουν ως το φινάλε των playoffs. Κι αυτό είναι κάτι που έχουν κατανοήσει πολύ καλά στο “τριφύλλι”, γνωρίζοντας πως αυτές ακριβώς τις βραδιές πάλεψαν και δούλεψαν σκληρά απ’ την πρώτη μέρα της σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε τον σωστό “τόνο” απ’ την πρώτη στιγμή στις δηλώσεις που έκανε στην Cosmote TV: Κανείς απ’ τους δύο “αιώνιους” δεν έχει να “κρύψει” πλέον κάτι απ’ τον άλλο, διότι όντως γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Κι όλα απόψε θα κριθούν στη θέληση, την αποφασιστικότητα, στις προσωπικές μονομαχίες, στον χαρακτήρα που κουβαλάει κάθε ομάδα. Αυτό ακριβώς το πνεύμα πέρασε κι ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του στα αποδυτήρια του “τριφυλλιού” στο τριήμερο που ακολούθησε μετά το -σπουδαίας σημασίας- διπλό του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο “Βικελίδης”. Κι αυτό περιμένει να δει απόψε στο χορτάρι του “Απόστολος Νικολαΐδης” από ένα γκρουπ μαχητών.

Η ενδεκάδα και τα ερωτηματικά

Το πλάνο της ενδεκάδας είχε ένα-δυο “ερωτηματικά” ως την τελευταία στιγμή λόγω των μικροτραυματισμών που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν ένα απ’ αυτά, όμως ο Ιταλός γκολκίπερ δείχνει να ξεπερνάει το μυϊκό πρόβλημα στην πλάτη που τον κράτησε εκτός απ’ τον αγώνα με τον Άρη και (αν δεν αλλάξει κάτι ως τη σέντρα) θα είναι διαθέσιμος για την 29η συμμετοχή του κάτω απ’ τα “πράσινα” γκολπόστ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Κώτσιρας ξεπέρασε αντίστοιχα το αιμάτωμα στη γάμπα κι αναμένεται να (ξανα)πάρει φανέλα βασικού -με τον Φακούντο Σάντσες να είναι πάντα stand-by- ενώ οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Χουάνκαρ είναι οι δύο που έχουν δεδομένα θέση στην αμυντική γραμμή. Με τον Ζβόνιμιρ Σάρλια (που έχει δύο σερί ενδεκαδάτες συμμετοχές) και τον Χόρντουρ Μάγκνουσον να δίνουν τη δική τους “μάχη” για τον έτερο βασικό στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ρουμπέν Πέρεθ και Δημήτρης Κουρμπέλης θα καλύψουν το “6” και το “8” αντίστοιχα, με τον Άνταμ Τσέριν λίγα μέτρα πιο μπροστά τους, να παίρνει υποστηρικτικό ρόλο προς τον φορ και να δίνει την απαιτούμενη έξτρα πίεση στις πρώτες μπάλες του Ολυμπιακού.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος κι ο Ντάνιελ Μαντσίνι θα είναι οι δύο wingers στο mixed (4-2-3-1/4-3-3) του Σέρβου τεχνικού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Άντραζ Σπόραρ δείχνει να έχει ένα σχετικό προβάδισμα για τη φανέλα του βασικού, με τον Φώτη Ιωαννίδη να “παίζει” αντίστοιχα με τις δικές του πιθανότητες.

Οι ξεχωριστές οδηγίες του Γιοβάνοβιτς

Όλες αυτές τις μέρες το τεχνικό τιμ του “τριφυλλιού” πέρα απ’ την ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία όλης της ομάδας για τη “μάχη” της χρονιάς, δούλεψε ως επί το πλείστον σε μικρές λεπτομέρειες, δίνοντας ξεχωριστές οδηγίες σε μικρά κομμάτια της τακτικής. Στο πως θα πρέπει να λειτουργεί όλη η ομάδα στην πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός ψηλά στο γήπεδο και δη στους κεντρικούς χαφ του Παναθηναϊκού, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να “χτυπήσουν” οι “πράσινοι” με υπεραριθμίες την αμυντική γραμμή των “ερυθρόλευκων”, στο πως θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις και στο πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν απ’ όλο το γκρουπ οι επιθετικές αρετές των Μπακαμπού, Φορτούνη και Χάμες.

Εξίσου σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς είναι πως σ’ αυτή την κόντρα “αιωνίων” θα έχει πολύ πιο γεμάτο πάγκο κι επιλογές μέσα απ’ τους Ιωαννίδη, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Βέρμπιτς, Τσόκαϊ, έχοντας προετοιμάσει επί μέρες τους πάντες να είναι έτοιμοι για “μάχη” ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (9/4) μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας και Βέρμπιτς.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

 Με 4μελή αποστολή η Ελλάδα στο WTT Feeder του Μάντσεστερ

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν

Ολυμπιακός: Οι έξι λόγοι που οι ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού