offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο Χάμες, το δίλημμα Μπιέλ – Μασούρας και το πλάνο του Ανιγκό για τον “τελικό” της Λεωφόρου

Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Το πλάνο του Ανιγκό για τον “τελικό” των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Ίσως το πιο καθοριστικό φέτος, μέχρι το επόμενο. Οι ερυθρόλευκοι παίζουν έναν ακόμη “τελικό”, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (09/04, 21.00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE SPORT24) για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες πάνε στο ντέρμπι των αιωνίων με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με ανατροπή και με πολύ καλή εμφάνιση έχει δώσει τον απαραίτητο “αέρα” και την αυτοπεποίθηση, ώστε ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει το τρίποντο στην Αλεξάνδρας.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή. Έχουν 63 πόντους και είναι στο -3 από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουν πολύ καλά πως με το διπλό μπορούν να βάλουν μεγαλύτερη “φωτιά” στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας ακόμη πιο δυνατά στην διεκδίκηση.

Ο Ανιγκό θέλει από τους ποδοσφαιριστές του πειθαρχία, αφοσίωση στο πλάνο και ενότητα. Στοιχεία που τονίζει στους παίκτες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Φυσικά έχει “οδηγό” του τα δύο πρώτα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι. Όμως επιθυμεί τη νίκη, κάτι που δεν συνέβη τις προηγούμενες φορές.

“Η πειθαρχία είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο γήπεδο, να παίξουμε όλοι μαζί πολύ καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε την απαραίτητη πειθαρχία, οπότε θεωρώ πως αυτό είναι το κλειδί” ανέφερε ο Ανιγκό στις δηλώσεις του.

Το πλάνο του Ανιγκό

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το βράδυ του Σαββάτου (8/4). Αμέσως μετά ανακοινώθηκε αποστολή με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, όπως αναμενόταν, να βρίσκεται σε αυτή. Απεναντίας εκτός έμειναν οι Ντιαντιέ Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες και Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Ανιγκό έχει στη βάση του πλάνου του την 11άδα που επέλεξε κόντρα στον ΠΑΟΚ με τις αλλαγές να είναι ελάχιστες. Ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από την εστία, με τον Μπα και τον Παπασταθόπουλο μπροστά του. Υπάρχει επίσης και ο Σισέ, ο οποίος διεκδικεί χρόνο συμμετοχής. Οι Ροντινέι και Ρέαμπτσουκ θα είναι στα αμυντικά άκρα.

Το δίδυμο Ίνμπομ Χουάνγκ και Γιαν Εμβιλά επέστρεψε στο προηγούμενο παιχνίδι και στη Λεωφόρο θα έχει τον καθοριστικό ρόλο του ελέγχου της μεσαίας γραμμής. Η απόδοση των δύο αυτών ποδοσφαιριστών θα κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ματιέ Βαλμπουενά έπαιξε στο “10”.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Γάλλος πρόκειται να κάτσει στον πάγκο και να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα αν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει πως ο Χάμες Ροντρίγκες αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά έπειτα από τις 19 Μαρτίου και τον αγώνα με τον Βόλο. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Κολομβιανό σούπερ σταρ, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα τέτοιο ματς.

Από εκεί και πέρα ο Κώστας Φορτούνης αναμένεται να είναι στο ένα άκρο. Ο Πεπ Μπιέλ έχει προβάδισμα για την έτερη επιθετική πλευρά, όμως τη θέση του διεκδικεί και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος πέτυχε το 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τέλος, στην κορυφή πρόκειται να τοποθετηθεί ο Σεντρίκ Μπακαμπού, ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League. Πολύτιμη βοήθεια στη ροή του αγώνα μπορεί να προσφέρει και ο Γιουσέφ ελ Αραμπί.

Μένει να δούμε εάν τελικά θα υπάρξει κάποια έκπληξη στην ανακοίνωση της ενδεκάδας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Τζολάκης, Πασχαλάκης, Ραμόν, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Ντόη, Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ, Κασάμι, Βαλμπουενά, Χουάνγκ, Αραμπί, Μπακαμπού.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Η Εθνική ήταν ομάδα και σκόρπισε χαμόγελα μέσα στο σπίτι του Ντόντσιτς

“Έπιασε” τις 200 συμμετοχές ο Καρέλης

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ