offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Σωτηρόπουλος και η Μεραμβελλιωτάκη πρωταθλητές 2023 στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Λυκείων

Κοινοποίηση

Από τη μια η διεκδίκηση των μεταλλίων από δυνατούς αθλητές της εφηβικής κατηγορίας κι από την άλλη έντονη διάθεση για ψυχαγωγία με τη ρακέτα από τους μαθητές, που έχουν μικρή σχέση με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Και τα δύο στοιχεία σημαντικά για διαφορετικούς λόγους και τα δύο έδωσαν χρώμα στο ατομικό των Πανελλήνιων Αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολικής χρονιάς 2022-2023, που ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 07/04 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μπορεί να καταγράφηκε μεγάλη αποχή σε σχέση με τα 240 παιδιά, που είχαν μπει στις κληρώσεις, όμως και πάλι η ανταπόκριση ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική με τις σχεδόν 150 συμμετοχές και παράλληλα ενθαρρυντική για το άθλημα και φυσικά τη μαθητική κοινότητα και την ανάγκη της για αθλητική ενασχόληση. Το ατομικό διεξήχθη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο απλό μαθητών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος από το ΕΠΑ.Λ. Αλίμου και στο απλό μαθητριών η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη από το 8ο ΓΕ.Λ. Πειραιά. Προχτές 05/04 θυμίζουμε ότι έγινε το ομαδικό μαθητών, όπου την πρωτιά κατέκτησε το 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου Αττικής. Το πρωτάθλημα διοργάνωσαν επιτυχώς η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Περίπου 125 αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδας γέμισαν την ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ από τους 206, που είχαν δηλωθεί. Στο απλό μαθητών σχηματίστηκαν αρχικά 8 γκρουπ. Έφηβοι, που πρωταγωνιστούν σε διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρόσφεραν θέαμα και δυνατές αναμετρήσεις στο τελικό στάδιο, ενώ οι λιγότερο μυημένοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκτονωθούν με τη μικρή ρακέτα και να περάσουν ξέγνοιαστα ένα αθλητικό διήμερο.

Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος από το ΕΠΑ.Λ. Αλίμου. Ο αριστερόχειρας διεθνής νίκησε στον τελικό τον Γιάννη Μαλαμούδη από το 3ο ΓΕ.Λ. Δάφνης με 3-1 σετ (11-5, 11-6, 10-12, 11-8). Μόλις το περασμένο Σάββατο είχαν αναμετρηθεί οι δυο τους στον Τελικό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και ο Σωτηρόπουλος είχε πάρει και τότε τη νίκη.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Αναστασιάδης από το Ελληνικό Κολέγιο της Θεσσαλονίκης (στα ημιτελικά κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Μαλαμούδη) και ο Παναγιώτης Κριεκούκης από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευσίνας (στην 4άδα αποκλείστηκε με 3-0 σετ από τον Σωτηρόπουλο). Στη 16άδα ο Σωτηρόπουλος είχε επικρατήσει στα 5 σετ του Μανώλη Βουμβουλάκη (2ο ΓΕ.Λ. Ρεθύμνου).

Αποχή καταγράφηκε και στο απλό μαθητριών. Είχαν δηλωθεί 34 κορίτσια, τελικά αγωνίστηκαν 19, αλλά βέβαια δεν άλλαξε ούτε εδώ ο αριθμός των 11 γκρουπ της Α φάσης. Ανάμεσα στις απούσες ήταν και αθλήτριες, που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνια πρωταθλήματα της ομοσπονδίας, πάντως υπήρξαν άλλες δυνατές αθλήτριες, οι οποίες κράτησαν ψηλά την ποιότητα και χάρισαν ωραίες στιγμές. Την πρωτιά κατέκτησε η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη από το 8ο ΓΕ.Λ. Πειραιά. Ήταν 1ο φαβορί και το επιβεβαίωσε χωρίς να χάσει σετ. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 την  Ερμιόνη Γκόγκα (11-9, 11-8, 11-7) με την οποία πάνε στο ίδιο σχολείο αλλά είναι και συμπαίκτριες στον Ολυμπιακό. Τ

Την 3η θέση μοιράστηκαν η Αγγελική Ευμορφιάδη από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου (η περσινή νικήτρια έχασε στην 4άδα με 3-0 σετ από τη Μεραμβελλιωτάκη) και η Βασιλεία Χάλαρη από το 3ο ΓΕ.Λ. Πειραιά (αποκλείστηκε στα ημιτελικά με το ίδιο σκορ από την Γκόγκα).

Στις αξιοσημείωτες αγωνιστικές παρουσίες ήταν και αυτή της Ευανθίας Μπουρνιά. Η 17χρονη αθλήτρια με αμαξίδιο αναδείχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών της κλάσης 1. Στους αγώνες δηλώθηκε με το 3ο ΓΕΛ Δάφνης. Τις απονομές των επάθλων έκαναν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρία Μοίρου και η εκπρόσωπος του Υπουργείου στο σχολικό πρωτάθλημα και παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Σπανού. 

Related posts

Σάκκαρη: Πού θα δείτε τον αγώνα με τη Βοντρούσοβα στα προημιτελικά του Βερολίνου

Άρης: Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον Καρυπίδη

Το Κάουνας… βουλιάζει από 7.000 Έλληνες! (ΦΩΤΟρεπορτάζ)