offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου SENS Erasmus+

Κοινοποίηση

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου SENS Erasmus+, πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, Πειραιάς, Αττική, Ελλάδα, από τις 30 έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Οι οικοδεσπότες (Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου) και οι εκπρόσωποι από το SORGED (Τουρκία), το Vere Montis (Κροατία) και το Σύλλογο Προσκόπων (Ρουμανία) αξιολόγησαν την πρόοδο του έργου «Για το αειφόρο περιβάλλον, τον αθλητισμό στη φύση (SENS)» και συζήτησαν για τις επόμενες εκδηλώσεις , εργαστήρια και τεκμηρίωση.

Το ΕΣΔΤ βράβευσε τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, για τη συνεχή υποστήριξή τους στους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και για τη στήριξη του Δήμου στο έργο.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες, εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε τέτοια έργα, υπογράμμισαν τα οφέλη των ανθρώπων από όλες τις ευρωπαϊκές και (στην περίσταση μας) βαλκανικές χώρες που συνεργάζονται. Επιπλέον, ο Δήμαρχος ως Μηχανικός εξειδικευμένος στην Αντισεισμική προστασία και ως Δήμαρχος που έχει επισκεφθεί την Τουρκία μετά τους σεισμούς του 1999, έδωσε έμφαση στις τοπικές αρχές από την Ελλάδα που στήριξαν τα θύματα και στις πραγματικές συνέπειες για τις ζωές των ντόπιων και τις κοινωνίες τους.

Ο Παναγιώτης Λέκκας παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας OLY, χαιρέτισε επίσης τη συνάντηση ευχόμενος το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αθηναϊκά μνημεία και αξιοθέατα (Ακρόπολη, Πλάκα, Σύνταγμα – Άγνωστος στρατιώτης, Αδριανή αψίδα, ναός Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, Καστέλα, Λυκαβηττός), μαζί με τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ( 1896) εγκαταστάσεις Παναθηναϊκού Σταδίου και Ζαππείου.

Οι οικοδεσπότες του ΕΣΔΤ διοργάνωσαν επίσης επίσκεψη σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, προκειμένου να διαπιστωθεί η μεταολυμπιακή χρήση τους.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην Αίθουσα Άρσης Βαρών Αθήνα 2004, στη Νίκαια του Πειραιά. Η αίθουσα ήταν ο χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού, το εκπαιδευτικό ίδρυμα και το κτίριο που διέθετε επίσης κοιτώνες, αίθουσες πρώτων βοηθειών γιατρών και εξοπλισμό κ.λπ. Δεν χρησιμοποιήθηκε για χρόνια μέχρι πριν από λίγα χρόνια όταν ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμφώνησαν για τη μετατροπή της εγκατάστασης. Το κτίριο της Αίθουσας μετατρέπεται πλέον σε Θεμιστόκλειο Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο τεχνικός διευθυντής του Πανεπιστημίου κ. Πονήρης έδειξε στους επισκέπτες την πρόοδο της μεταμόρφωσης, τις αλλαγές που έγιναν και εξήγησε το σχέδιο ανάπτυξης της εγκατάστασης, τα μελλοντικά τους σχέδια και περισσότερες λεπτομέρειες για τον πρώην αθλητικό χώρο.

Μια άλλη ολυμπιακή εγκατάσταση που επισκέφτηκαν οι συμμετέχοντες στο έργο SENS, ήταν το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού Αθήνα 2004.

Το Ολυμπιακό Χωριό στη γειτονιά Θρακομακεδόνες, στο βόρειο προάστιο της Αθήνας, είναι σήμερα μια πόλη 16.500 κατοίκων. Το προπονητικό κέντρο, με ελάχιστη χρήση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λειτουργεί πλέον ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού» που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Πέτρος Γαλάνης καλωσόρισε τους διεθνείς επισκέπτες με θερμούς χαιρετισμούς και δώρα. Το προσωπικό του Κέντρου παρουσίασε στους επισκέπτες τις εγκαταστάσεις και τα σχέδια του ΔΣ για περαιτέρω ανάπτυξη, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και αθλητικούς συλλόγους.

Η δεύτερη συνάντηση Transnational SENS, στην Ελλάδα, ήταν σίγουρα επιτυχημένη και όλοι περιμένουμε την επόμενη στην Κροατία.

Related posts

Η μικρή Chen Yudie τη σημαντικότερη άνοδο στους νέους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα Τοπικά πρωταθλήματα ανδρών 2022-2023

Συμφωνία της Αρμάνι Μιλάνο με τον Νίκολα Μίροτιτς