offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΣΠ: Αυτή είναι η έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet

Κοινοποίηση

Η ΕΠΟ αποφάσισε τελικά τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στις 20 Μαΐου, μια ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο στην Κύπρο, καθώς έχει χωρητικότητα 22.829 θεατές και ανεγέρθηκε το 1999. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 6 Οκτωβρίου σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, των δύο μεγάλων ομάδων της Λευκωσίας, η οποία έληξε 3-3.

Το συγκεκριμένο γήπεδο ανήκει στην Κατηγορία 4 των γηπέδων της UEFA (το μοναδικό στο Νησί σε αυτή την κατηγορία). Το στάδιο φιλοξενεί τους αγώνες των τριών ομάδων της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας και Ολυμπιακού, αλλά και τα περισσότερα παιχνίδια της εθνικής Κύπρου.

Αυτό το γήπεδο χρησιμοποιείται και για παιχνίδια κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, των οποίων τα γήπεδα δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Έχουν διεξαχθεί αναμετρήσεις για το Champions League, το Europa League και το Conference League. Το γήπεδο έχει χρησιμοποιηθεί και για εξω-ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως συναυλίες.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

ΗΠΑ – Ελλάδα 14-15: Αδιανόητη ανατροπή και πρόκριση στην οκτάδα με buzzer beater του Παπαναστασίου

Παγκόσμιο «σοκ» στον στίβο: Πέθανε η Ολυμπιονίκης Τόρι Μπόουι σε ηλικία 32 ετών

Μέσι: Εκτόξευση τιμών στα εισιτήρια της Ίντερ Μαϊάμι μετά την ανακοίνωσή του, από 27 στα 306 ευρώ