offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 0-4: Βασιλική πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey με αυτοκρατορικό χατ-τρικ του Μπενζεμά

Κοινοποίηση

Με τον Καρίμ Μπενζεμά ηγέτη (χατ-τρικ) και τον Βινίσιους άξιο συμπαραστάτη (1 γκολ – 1 ασίστ) η Ρεάλ σμπαράλιασε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νόου” και πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Οσασούνα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο χορτάρι του “Καμπ Νόου” με τον αέρα των 3 νικών σε ισάριθμα ματς απέναντι στην Ρεάλ μέσα στο 2023 σε τρεις διοργανώσεις, με το αβαντάζ του υπέρ της 1-0 από τον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey στην Μαδρίτη και με την αίσθηση της υπεροχής έχοντας +12 απέναντι στην αιώνια αντίπαλό της στο πρωτάθλημα.

Φευ… Η Ρεάλ κατέβηκε στο άνδρο των Καταλανών κουβαλώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου και με το πιο καυτό δίδυμο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά γήπεδα στο υψηλότερο επίπεδο και αυτά τα στοιχεία ήταν εκείνα που σφράγισαν μία τεράστια νίκη και μία απίστευτη ανατροπή.

Οι μερένγκες όχι μόνο πέτυχαν να φέρουν τα πάνω-κάτω αλλά διέλυσαν με το εκκωφαντικό 4-0 την μεγάλη αντίπαλό τους, με το χατ-τρικ του Μπενζεμά και τη σούπερ εμφάνιση του Βινίσιους (γκολ και ασίστ) να υπογράφουν την πρώτη τους πρόκριση σε τελικό Copa del Rey μετά από το 2014 (αντίπαλος η Οσασούνα).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ θα δηλώσει παρούσα σε τελικό Κυπέλλου για 40η φορά στην ιστορία της ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά που σημείωσε τουλάχιστον τέσσερα γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετά από τον Μάιο του 2008 (4-1 στην La Liga) και πρώτη φορά που το έκανε στο “Καμπ Νόου” μετά από τον Ιανουάριο του 1963 (5-1 στην La Liga).

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Ραφίνια, με την Ρεάλ από την πλευρά της να έχει να επιδείξει μόνο δύο υποψίες ευκαιριών με τους Μπενζεμά και Βινίσιους αλλά να καταφέρνει να κρατάει τους μπλαουγκράνα μακριά από τα καρέ του Κουρτουά.

Αυτό έγινε μέχρι το φινάλε του 45λεπτου, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να κάνει το απόλυτο κόλπο γκρόσο στο 45+1, όταν οι διόσκουροί της στη γραμμή κρούσης έκρυψαν τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα μετά από σουτ του Βινίσιους και προβολή του Μπενζεμά (το γκολ κατακυρώθηκε τελικά στον Βραζιλιάνο).

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις τελικές να είναι 4-3 για την Μπαρτσελόνα (2-2 εντός εστίας), με το δεύτερο μέρος να είναι όμως μία εντελώς διαφορετική υπόθεση αφού οι μερένγκες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έγραψε στο 50′ το 0-2 με πανέμορφο πλασέ από το ημικύκλιο μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του Μόντριτς και έκανε το 0-3 στο 58′ με εύστοχο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Βινίσιους σε ανατροπή του από τον Κεσιέ.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τεράστιο σοκ που δέχτηκε όμως δεν μπόρεσε να βρει γκολ στο καλό της διάστημα που έκλεισε την Ρεάλ στα καρέ της και είχε 3 καλές ευκαιρίες, για να έρθει στο 80′ και η χαριστική βολή στους Καταλανούς.

Αυτή την έδωσε ο Μπενζεμά που έγραψε το 0-4 με πλασέ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και αριστουργηματική πάσα του Βινίσιους, με τον Γάλλο να φτάνει τα 16 γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ και να πανηγυρίζει το πρώτο του χατ-τρικ σε Clasico, στέλνοντας παράλληλα την Ρεάλ στον τελικό του Copa del Rey όπου θα κοντραριστεί με την Οσασούνα για το βαρύτιμο τρόπαιο.

  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο (66′ Γκαρσία), Μπαλντέ, Κεσιέ (60′ Φάτι), Μπουσκέτς, Ρομπέρτο, Ραφίνια (66′ Τόρες), Λεβαντόβσκι, Γκάβι
  • ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχαλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Κρόος, Μόντριτς (87′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (74′ Ασένσιο), Μπενζεμά (89′ Νάτσο), Βινίσιους (87′ Θεμπάγιος)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Οσασούνα – Αθλέτικ 1-0 (47′ Εζαλζουλί)
  • Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1 (26′ αυτ. Μιλιτάο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Αθλέτικ – Οσασούνα 1-1 παρ. (33′ Ι. Γουίλιαμς / 116′ Ιμπάνιεθ)
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 0-4 (45+1′ Βινίσιους, 50′ 58′ 81′ Μπενζεμά)

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Εξετάζεται σενάριο επίθεσης από drones

Είπε «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κέπα η Τσέλσι!

NBA: Ανατροπή με Κέβιν Πόρτερ, η πρώην σύντροφός του δήλωσε ότι δεν την χτύπησε