offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν τα πάντα για τον Μπαχάρ

Κοινοποίηση

Πολλοί ήδη οι προπονητές που αποτελούν την… πρώτη φουρνιά των -τουλάχιστον- εξεταζόμενων στόχων, όσων έστω δημοσιοποιήθηκαν ως τέτοιοι, για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ποιο είναι το κοινό τους;

Είναι όλοι τους άνεργοι τη δεδομένη στιγμή, δεν βρίσκονται στο τιμόνι κάποιας ομάδας. Ο μόνος όμως από τους αρχικά κοινοποιημένους υποψήφιους (ή “υποψήφιους”) τεχνικούς, ο οποίος εργάζεται είναι ο Μπαράκ Μπαχάρ.

Ανεξαρτήτως αν είναι έστω και αμυδρώς ρεαλιστική η συζήτηση για κάποιους εξ αυτών, ειδικά μετά τα όσα συνάντησαν οι υπεύθυνοι των πρωταθλητών Ελλάδας στις δύο φορές που κλήθηκαν να αναζητήσουν προπονητή, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού και στις αρχές φθινοπώρου και τις πάμπολλες δυσκολίες που τότε αντιμετώπισαν, το όνομα του Ισραηλινού τεχνικού δεν έχει προκύψει τυχαία.

Ή έστω δεν είναι απλώς μια περίπτωση χωρίς έρεισμα και χωρίς βασιμότητα. Κάθε άλλο.

Οι επαναλαμβανόμενες συστάσεις
Δεν είναι μία η φορά που οι επιτελείς του Ολυμπιακού υπογράμμισαν την περίπτωση τεχνικού ομάδας που συνάντησαν στις διεθνείς διοργανώσεις. Για τον Μπαράκ Μπαχάρ όμως το έχουν κάνει δύο.

Πρώτα το καλοκαίρι του ’16, όταν στα ηνία τότε της Χάποελ Μπερσεβά απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, προκαλώντας και την απόλυση του Βίκτορ Σάντσεθ.

Και η δεύτερη φορά ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, με τον Μπαχάρ στον πάγκο πια της Μακάμπι Χάιφα, η οποία ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, οδηγώντας σε μία ακόμη απόλυση προπονητή, αυτή του μακροβιότερου της ιστορίας των “ερυθρόλευκων”, Πέδρο Μαρτίνς.

Αρχικά λοιπόν το όνομα του Μπαχάρ… υπογραμμίστηκε, προτού στη συνέχεια, με τη Μακάμπι Χάιφα να φτάνει ως τους ομίλους του Champions League και να στέκεται αξιοπρεπέστατα και ανταγωνιστικά σε όμιλο με Παρί, Γιουβέντους και Μπενφίκα, να τονιστεί ακόμη περισσότερο, χωρίς μάλιστα να λείπουν και τα δημόσια εγκωμιαστικά σχόλια από στελέχη του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα από τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Μπαχάρ φεύγει από τη Μακάμπι με συμφωνία κυρίων
Όπως κάθε ομάδα που κινείται διαρκώς, ανεξαρτήτως κατάστασης, timing και δεδομένων, στην ποδοσφαιρική αγορά, έτσι και στον Ολυμπιακό φρόντισαν, σε ανύποπτη χρονική στιγμή, να ενημερωθούν για το στάτους του 43χρονου προπονητή.

Κάτι που σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24 έχει γίνει και πρόσφατα, χωρίς τότε να υπάρχει κάτι που να προοιωνίζει την εξέλιξη της περασμένης Δευτέρας και την παραίτηση του Μίτσελ.

Οι “ερυθρόλευκοι” σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως ο Μπαχάρ θα φύγει από τη Μακάμπι Χάιφα, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ακόμη ενός χρόνου. Γνωρίζουν πως στο συμβόλαιό του με τους “πράσινους” προβλέπεται ένα buy-out για το ενδεχόμενο ο Ισραηλινός τεχνικός να αποφασίσει να αποχωρήσει, αναλαμβάνοντας ομάδα (και μόνο) του εξωτερικού.

Γνωρίζουν πως αυτό το buy-out -το οποίο δεν είναι απαγορευτικό, αλλά περισσότερο τυπικό- δεν θα ζητηθεί μιας και ως αναγνώριση της προσφοράς του Μπαχάρ στη Μακάμπι, ο πρόεδρος του club, Γιάακοβ Σαχάρ, έχει προβεί σε μια συμφωνία κυρίων, υποσχόμενος στον Μπαχάρ πως δεν θα εμποδίσει τον δρόμο του για να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Ισραήλ, χωρίς να αξιώσει το παραμικρό.

Άλλωστε, κάτι περισσότερο δεν έχει να πετύχει. Τερμάτισε την “ξηρασία” της Μακάμπι επαναφέροντάς την στα πρωταθλήματα ύστερα από 10 χρόνια στην παρθενική σεζόν του στον πάγκο της, κατέκτησε δεύτερο σερί πέρυσι, οδηγώντας την στους ομίλους του Champions League και πηγαίνει… καρφί για το τρίτο διαδοχικό φέτος.

Στο τραπέζι της Άντερλεχτ, ενεργή πρόταση αλλά όχι συμφωνία με Ερυθρό Αστέρα
Είναι επίσης γνωστό στους πρωταθλητές πως δεν είναι οι μόνοι που έχουν θετική γνώμη για τον Μπαχάρ, με τον Ισραηλινό να εξετάζεται σε διάφορες ομάδες εν όψει της νέας σεζόν (με την απαραίτητη φυσικά προώθηση, η οποία κι ενισχύει τις αγωνιστικές επιτυχίες του). Η Άντερλεχτ για παράδειγμα τον έχει στις επιλογές της αν προχωρήσει σε νέα αλλαγή τεχνικού, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα.

Για την ακρίβεια, έγινε λόγος για συμφωνία των πρωταθλητών Σερβίας με τον Μπαχάρ κάτι που (επίσης γνωρίζουν στον Ολυμπιακό πως) δεν ισχύει, όπως και το ότι του προσφέρθηκε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η προσφορά της “ζβέζντα”, η οποία παραμένει ενεργή, προβλέπει απολαβές 800.000 ευρώ, υπερδιπλασιάζοντας τις τρέχουσες του 44χρονου προπονητή, ο οποίος εισπράττει 350.000 τώρα στη Μακάμπι Χάιφα.

Προφανώς λοιπόν βρίσκεται απολύτως εντός οικονομικού πλαισίου των πρωταθλητών Ελλάδας, σε ηλικία που θα ήθελαν ιδανικά τον επόμενο προπονητή τους, με σαφή δείγματα γραφής τόσο σε εγχώριο, απόλυτα πρωταγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές, με δημιουργία απόλυτα ανταγωνιστικού συνόλου χωρίς ιδιαίτερο μπάτζετ.

Παραδειγματικά καταγράφεται πως ο Μαρτίνς ήταν 48 ετών όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει ποτέ δουλέψει σε ομάδα που έστω φαντάζονταν να διεκδικήσει τίτλους στην Πορτογαλία και με ελάχιστη (και όχι επιτυχημένη) εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Μαρθελίνο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η αναζήτηση προπονητή, τα πρώτα ονόματα που ακούγονται
04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 11:07
Όλα αυτά, συν το γεγονός πως ο Μπαχάρ μόνο αρνητικός δεν είναι στην προοπτική μιας συνεργασίας (και αυτό είναι γνωστό στον Ολυμπιακό) -κάτι που αποτέλεσε βασική τροχοπέδη σε αρκετές από τις περιπτώσεις προπονητών που δις φέτος προσέγγισαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στις προηγούμενες αλλαγές στον πάγκο τους- διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ευνοϊκό σε περίπτωση που οι “ερυθρόλευκοι” θελήσουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο με τον Ισραηλινό προπονητή.

Προφανώς δεν είναι ο μόνος υποψήφιος -κάθε άλλο-, πιθανότατα δεν μπορεί να μπει σε μια σειρά στην ιεραρχία αυτών που έχουν κατά νου οι πρωταθλητές Ελλάδας, ειδικά εφόσον σαρώνουν την προπονητική αγορά συνυπολογίζοντας και όσες διαθεσιμότητες δεν θα προκύψουν άμεσα, αλλά στο τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, προκύπτει πως ο Μπαχάρ αποτελεί μια υποψηφιότητα, η οποία συγκεντρώνει προτιμήσεις, είναι ρεαλιστική, “κλικάρει” αρκετά από τα κουτάκια των προϋποθέσεων που αναζητούνται και λογικά… ξεψαχνίζεται και απασχολεί σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο της αναζήτησης του Ολυμπιακού.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Super League: Ο elite Πορτογάλος Σοάρες Ντίας στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Γκουαρδιόλα: “Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε ψυχολόγους γιατί δεν δέχονται ότι ο φόβος είναι μέρος της ζωής μας”

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Αντριέλσον, γράφουν στη Βραζιλία