offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21 η Παπαδημητρίου

Κοινοποίηση

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση κάνει με καμάρι το 7 στα 7 στις συμμετοχές της στο ετήσιο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών. Όπως πέρσι στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, έτσι και φέτος στο Σεράγεβο της Βοσνίας/Εργεζοβίνης, το καταφέρνει αυτό με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η οποία απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου, χάρη στην καλή θέση της στη διεθνή κατάταξη. Το ετήσιο πρωτάθλημα, που δημιουργήθηκε το 2017 και δεν διακόπηκε καμία χρονιά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, διεξάγεται στο Venue Arena Hotel Hills από αύριο 05/04 μέχρι τις 09/04. Θα αναδείξει τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης σε 5 ατομικά αγωνίσματα, η 19χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας από τη Σαλαμίνα παίρνει μέρος τόσο στο απλό, όσο στο διπλό γυναικών και το διπλό μικτό και θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή πορεία. Το απόγευμα έμαθε και τις αντιπάλους της μέσα από τις σχετικές κληρώσεις. Στο κοουτσάρισμα θα είναι ο προπονητής της στην εθνική ομάδα γυναικών Γιώργος Καρύτσας.

Στο απλό γυναικών U21 η Παπαδημητρίου είναι νούμερο 32 στα seeding. Στο στάδιο 1 του αγωνίσματος κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τη Γαλλίδα Ίσα Κοκ και βρίσκει επίσης απέναντί της την Τετάρτη 05/04 την Αϊνχόα Κριστομπάλ από την Ισπανία και τη Χαρίσα Μεζέτοβιτς από τη Βοσνία. Σαφώς ο αρχικός της στόχος είναι να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και να προκριθεί στο στάδιο 2.  

Το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων της σε ώρες Ελλάδας:

Στις 10:00 Παπαδημητρίου-Μεζέτοβιτς  Τραπέζι 5

Στις 13:45 Παπαδημητρίου-Κοκ                 Τρ. 6

Στις 17:30 Παπαδημητρίου-Κριστομπάλ       Τρ. 9

Στο διπλό γυναικών U21 σχηματίστηκε ταμπλό των «32». Η αριστερόχειρας διεθνής μας συνεργάζεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά με την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι και αρχίζουν την προσπάθειά τους το μεσημέρι της Πέμπτης 06/04 (ώρα έναρξης 13:05 στο τραπέζι 3). Στον 1ο γύρο αντιμετωπίζουν το δίδυμο Τσεβετέλινα Γκεοργκίεβα/Ενίσα Σαντίκοβιτς από τη Βουλγαρία και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα.

Στο διπλό μικτό το ταμπλό είναι των «64». Η Παπαδημητρίου, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αντίστοιχο αγώνισμα ανδρών-γυναικών πριν από 10 μέρες στη Φλώρινα, συγκροτεί δίδυμο με τον Πολωνό Ματέους Ζαλέβσκι. Στον 1ο γύρο θ’ αντιμετωπίσουν την Πέμπτη στις 10:00 (τραπέζι 8) τους Τσέχους Τόμας Μαρτίνκο/Άννα Κλεμπερέροβα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στο αγώνισμα του απλού 8 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες βρίσκονται απευθείας στο στάδιο 2.  Στο στάδιο 1 οι υπόλοιποι/ες 48 αθλητές/τριες μπαίνουν σε συνολικά 12 προκριματικά γκρουπ. Οι νικητές και οι 2οι των γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2. Εκεί, οι 24 προκριθέντες από το στάδιο 1 και οι 8 seeded αθλητές/τριες συνεχίζουν σε 8 γκρουπ. Οι νικητές και οι 2οι από το κάθε ένα θα περάσουν στο στάδιο 3.

Σε αυτό το στάδιο οι 16 προκριθέντες από το στάδιο 2 θ’ αγωνιστούν σε νοκ άουτ ταμπλό. Τα αγωνίσματα του διπλού θα παιχτούν από την αρχή ως το τέλος με το απλό νοκ άουτ.

ΚΑΡΥΤΣΑΣ: «ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ»

Το βράδυ ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καρύτσας έκανε σύντομο σχόλιο στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ για την κλήρωση και τους στόχους της Παπαδημητρίου στο Σεράγεβο. «Η κλήρωση χαρακτηρίζεται δύσκολη, καθώς όλες οι αθλήτριες είναι υψηλού επιπέδου. Η Μαλαματένια είναι καλά προετοιμασμένη κι έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις. Θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», τόνισε.

* Με τη 2η σερί συμμετοχή της στο European Under 21 Championships η Παπαδημητρίου ισοφαρίζει τον αντίστοιχο αριθμό της Ελισάβετ Τέρπου, η οποία είχε αγωνιστεί το 2020 στο Βαραζντίν της Κροατίας και το 2021 στο Σπα του Βελγίου. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας Νέων ανδρών Γιάννης Σγουρόπουλος προσκαλείτο σταθερά στην ετήσια διοργάνωση από το 2017, που έκανε έναρξη μέχρι και το 2021, που έκλεισε ο ίδιος το ηλικιακό όριο, ενώ στον θεσμό πήραν επίσης μέρος μία φορά ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, η Ιωάννα Γερασιμάτου και ο Δημήτρης Κορδούτης. Ο Γιώργος Καρύτσας εξάλλου, ήταν παρών και πέρσι στην τεχνική καθοδήγηση.

* Στη διαδικτυακή της πλατφόρμα ETTU TV η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αναφέρει ότι καθημερινά από το Σεράγεβο θα μεταδίδει όλα τα παιχνίδια, που θα γίνονται στα τραπέζια 1 και 2. Τα λινκ μπορείτε να τα βρίσκετε στη διεύθυνση https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu.  

* Συμμετοχές, κληρώσεις και αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι ενδιαφερόμενο μπορούν να βρίσκουν στο λινκ ETTU.org – Draws & Results.

Related posts

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Οι ημερομηνίες των αγώνων της σειράς

Erasmus+ MUFFIN

Λουτσέσκου: “Είμαι πιστός εκεί που δουλεύω, κανείς όμως δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο”