offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Οι καλύτεροι των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων συναντιούνται στον τελικό της Καβάλας

Κοινοποίηση

Η πρώτη από τις μεγάλες διοργανώσεις των νεαρών ηλικιών επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2022-2023 διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Απριλίου στη Γεωργιανή Καβάλας. Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κλείνουν με τον καθιερωμένο τελικό, ο οποίος συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές των μικρών κατηγοριών, όπως αυτοί αναδείχτηκαν από τα συνολικά έξι όπεν της φετινής σειράς. Όπως κάθε χρόνο ο τελικός αφορά εφήβους-νεάνιδες, παίδες-κορασίδες, παµπαίδες-παγκορασίδες και δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε κατηγορία έχουν οι 16 πρώτοι και οι 16 πρώτες του πίνακα Ειδικής Βαθμολογίας των αναπτυξιακών τουρνουά (με αντικαταστάσεις αθλητών/τριών, που δεν δηλώσουν συμμετοχή, από τους αμέσως επόμενους στη βαθμολογία). Ο αριθμός αυτός συμπληρώθηκε σε τρεις κατηγορίες, ενώ συνολικά πρόκειται ν’ αγωνιστούν 85 παιδιά. Τα αποτελέσματα μετράνε και για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων κι αυτό το στοιχείο προσθέτει ενδιαφέρον και πρεστίζ στους αγώνες. Ο τελικός διοργανώνεται στο κλειστό γυμναστήριο Γεωργιανής από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Παγγαίου και τον ΑΣΕΑ Καβάλας και αφιερώνεται στη μνήμη του αθλητή του τοπικού σωματείου Ιωάννη Γιαννικόπουλου, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο βδομάδες σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Τα 85 παιδιά, που μπήκαν στις κληρώσεις (με όριο τα 96), προέρχονται από 27 σωματεία όλης της χώρας και χωρίζονται σε 16 εφήβους, 16 παίδες, 16 παμπαίδες, 14 νεάνιδες, 13 κορασίδες και 10 παγκορασίδες. Κλασικά η διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, που έτσι κι αλλιώς δεν σχηματίστηκαν σε κανένα όπεν, όπως και των μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων.

Στην κορύφωση των αναπτυξιακών τουρνουά, που αποτελεί και επιβράβευση στις προσπάθειες των αθλητών από τον Οκτώβριο έως σήμερα, θα «εκπροσωπηθούν» σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Χίο, την Κορινθία, τα Χανιά και την Ορεστιάδα. 

Τα φαβορί στον τελικό βγαίνουν από την ειδική βαθμολογία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2022-2023 και όχι από τον γενικό πίνακα αξιολόγησης της κάθε κατηγορίας. Το σύστημα διεξαγωγής δεν αλλάζει, στην 1η φάση υπάρχουν γκρουπ και στη 2η νοκ άουτ ματς με πλήρη διαβάθμιση.

Στον δρόμο προς τα Πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα τα συντριπτικά περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα των έξι κατηγοριών θα είναι παρόντα στην Καβάλα να κυνηγήσουν διακρίσεις και βαθμούς. Τα δύο πρώτα φαβορί σε κάθε κατηγορία είναι ο Γιάννης Μαλαμούδης και ο Στάθης Μανωλόπουλος στους εφήβους, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Γιάννη Κούτρα και ο Κώστας Φάκαρος στους παίδες, η Στέλλα Μαυροματάκη και η Γεωργία Σπανού στις κορασίδες, ο Αναστάσιος Φουσέκης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στους παμπαίδες, η Αθανασία Γκόγκα και η Ελπίδα Τασιού στις παγκορασίδες.

Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο Σάββατο στις 11:00 με τα γκρουπ των παμπαίδων και στην εναρκτήρια μέρα του θα ολοκληρωθεί το απόγευμα. Μεθαύριο Κυριακή οι αγώνες αρχίζουν στις 09:00 με προημιτελικούς στα αγόρια και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν στις 14:00.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟ

Η αφιέρωση του τελικού των αναπτυξιακών στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννικόπουλου αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μικρό άγγελο επί γης, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Είχε αρχίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση το 2018 όταν ήταν μαθητής της Β’ Δημοτικού. Έδειξε το ταλέντο του, εξελίχτηκε και μάλιστα πήρε μετάλλια στην κατηγορία των μίνι παμπαίδων στα αναπτυξιακά όπεν, με αποκορύφωμα το χρυσό στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019. Τρία χρόνια ασχολείτο συστηματικά με το άθλημα στον ΑΣΕΑ Καβάλας μέχρι που τον «χτύπησε» η ασθένεια στην Ε’ δημοτικού. Πάλεψε γενναία για περίπου 2,5 χρόνια, ακόμα και ταλαιπωρημένος ζητούσε και πήγαινε κάποιες φορές στον σύλλογο να προπονηθεί, αλλά η κακιά μοίρα είχε γι’ αυτόν τα χειρότερα σχέδια. Στις 16 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη και στον χώρο του αθλήματος. Ο Ιωάννης είχε και μικρότερο αδερφάκι, που επίσης έπαιξε πινγκ πονγκ στον σύλλογο. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απευθύνει, μέσα κι από αυτό το κείμενο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του κι εύχεται δύναμη και κουράγιο.  

* Το ΔΑΚ Γεωργιανής Καβάλας θα είναι διαθέσιμο για προπόνηση σήμερα Παρασκευή 31/03 από τις 18.30 έως τις 21.00. Το γυμναστήριο με παρκέ έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια αναπτυξιακά τουρνουά, περιφερειακούς αγώνες, αλλά και πλέι οφ για την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών.

* Το πρωτάθλημα έχει προβληθεί στην περιοχή, μάλιστα στον δήμο Παγγαίου όπου ανήκει η Γεωργιανή, έχουν μπει στον δρόμο οι αφίσες του τελικού.

* Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι ο Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος Η Τράπεζα, καθώς και τα Λιπάσματα Καβάλας. Έχουν ετοιμαστεί και σακουλάκια με σνακ και θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Βοηθούν και οι σταθεροί χορηγοί της ομοσπονδίας STIGA Table Tennis, Έπαθλα “ΖΕΥΣ”, Gerflor Group, HeaDS και Genesis pharma.

Related posts

Volley League ανδρών: Ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει τη σειρά

Χατζηπαυλίδης: Προτεραιότητα η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αθλητικές μεταδόσεις: Πρεμιέρα στα playoffs της EuroLeague σε Μονακό και Μαδρίτη