offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που επέστρεψε στην Εθνική και πηγαίνει με φόρα στα playoffs

Κοινοποίηση

Η Εθνική είχε στις υποχρεώσεις του Μαρτίου μία μεγάλη επιστροφή. Δεν είναι άλλη από αυτή του Κώστα Φορτούνη. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ξανά με το εθνόσημο έπειτα από τις 31 Μαρτίου του 2021, όταν και η Ελλάδα είχε ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Γεωργία του άσημου τότε Κβαρατσχέλια, ο οποίος είχε σκοράρει.

Ο σοβαρός τραυματισμός και εν συνεχεία τα λίγα αγωνιστικά λεπτά τον άφησαν εκτός, όμως μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν δεν άργησε να βρεθεί στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ. Απέναντι στο Γιβραλτάρ αγωνίστηκε ένα 20λεπτο ως αλλαγή, όμως στο φιλικό με τους Λιθουανός στην OPAP Arena ήταν βασικός.

Η Εθνική έχει ανάγκη τον Φορτούνη
Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας παίκτης που έχει ανάγκη η Εθνική. Λίγοι παίκτες στην Ελλάδα διαθέτουν τις δημιουργικές του ικανότητες και την εμπειρία του. Κόντρα στη Λιθουανία την Δευτέρα (27/3) δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια ασίστ, όμως ήταν δραστήριος μέχρι και την αντικατάστασή του στο 80′.

Τοποθετήθηκε στα αριστερά, όμως σύγκλινε συνεχώς, έψαχνε το ρήγμα με κάποια μεταβίβασή του. Higlight ήταν φυσικά η εκπληκτική μπαλιά προς τον Μασούρα, ο οποίος δεν νίκησε τον Λιθουανό γκολκίπερ στο πρώτο μέρος.

Σε άλλες περιπτώσεις κουβάλησε την μπάλα, ώστε να δημιουργήσει χώρους. Σε μία φάση του δευτέρου μέρους πέρασε δύο αντιπάλους του με κίνηση προς τον άξονα, ώστε να πασάρει. Παράλληλα επέτρεπε στον Τσιμίκα και μετέπειτα στον Γιαννούλη να ανέβουν στην πλευρά τους.

Ο Φορτούνης έχει την δυνατότητα να προσφέρει ακόμη περισσότερα προσεχώς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και η εικόνα του στην OPAP Arena ήταν ένα δείγμα για το τι μπορεί να δώσει.

Με φόρα στη συνέχεια των playoffs
Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες ήρθε σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό. Πήρε το διπλό στην OPAP Arena, νίκησε τον Βόλο και έχει ροκανίσει την διαφορά του στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -1 από την δεύτερη ΑΕΚ. Ο Μίτσελ είχε τον φόβο των τραυματιών.

Για παράδειγμα ο υπερπολύτιμος Χάμες Ροντρίγκες αποχώρησε με ενοχλήσεις την Κυριακή, επανήλθε τη Δευτέρα, ενώ αποκλείστηκε από την αποστολή στο φιλικό της Κολομβίας κόντρα στην Ιαπωνία. Ωστόσο, οι διεθνείς υποχρεώσεις παικτών του Ολυμπιακού μπορούν να τους βοηθήσουν να μείνουν ζεστοί.

Ο Κώστας Φορτούνης με το 80λεπτο κόντρα στη Λιθουανία (συν τα 20 λεπτά στο Φάρο) έμεινε σε αγωνιστικό ρυθμό και δεν έχασε την ορμή που έχει αποκτήσει από το β’ γύρο της Stoiximan Super League. Επομένως, η παρουσία του στην Εθνική, όπως και αυτή του Μασούρα, ο οποίος σκόραρε κόντρα στο Γιβραλτάρ ή και του Μπακαμπού που επίσης έβαλε γκολ στο πρώτο ματς της ΛΔ του Κονγκό, μπορεί να δράσει θετικά για τον Μίτσελ.

Πλέον, ο Ισπανός προπονητής περιμένει όλους τους ποδοσφαιριστές του να είναι πίσω μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου να ξεκινήσει με όλες τις δυνάμεις του την προετοιμασία ενόψει του δύσκολου τετραημέρου με παιχνίδια κόντρα σε Άρη (2/4, 21:00) και ΠΑΟΚ (5/4, 21:00).

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Παρί: “Τρέχει” για να κλείσει τον Μουρίνιο για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με το RMC

Ελλάδα – Γαλλία: Μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι αναμετρήσεις της Τρίτης