offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Οι Ιωαννίδης και Βαγιαννίδης ανανεώνουν τους επόμενους μήνες και μπαίνουν στην κατηγορία “2027”

Κοινοποίηση

Οι Φώτης Ιωαννίδης και Γιώργος Βαγιαννίδης είναι οι επόμενοι στη λίστα για ανανέωση έως το 2027 με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να αναβαθμίζει τις αποδοχές των δύο ποδοσφαιριστών και να κλείσει τα “αυτιά” στις “σειρήνες”.

Ο πρώτος (Φώτης Ιωαννίδης) διανύει την περίοδο της απόλυτης εξέλιξης στο παιχνίδι του, έχοντας κάνει εδώ κι ένα χρόνο το πρώτο step-up στην καριέρα του. Βελτιώνεται διαρκώς στις προπονήσεις και στους αγώνες έχοντας παίξει σε όλα τα εφετινά ματς του Παναθηναϊκού, έχει γίνει σταθερό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών κι έχει πια μεγαλύτερο ρόλο και θέση στην πρώτη ομάδα.

Ο δεύτερος (Γιώργος Βαγιαννίδης) κέρδισε το χώρο και το χρόνο του απολαμβάνοντας τη δικαιοσύνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει παίξει ήδη 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (11 ως βασικός, 1.201 αγωνιστικά λεπτά), άρπαξε τις περισσότερες ευκαιρίες που πήρε είτε ως δεξιός μπακ, είτε ακόμη κι ως δεξιός εξτρέμ (στην εκκίνηση της σεζόν) και δικαιώνει βήμα με το βήμα τις προσδοκίες πως μπορεί να αποτελέσει το “αύριο” του Παναθηναϊκού (και της Εθνικής Ομάδας) στη συγκεκριμένη θέση.

Και οι δύο μαζί είναι “κομμάτια” του “πράσινου” μέλλοντος και δύο παίκτες στους οποίους ο Παναθηναϊκός θέλει να επενδύσει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Και γι’ αυτό είναι ειλημμένη (και δεδομένη) εδώ και καιρό η απόφαση απ’ τους ανθρώπους του κλαμπ -σε άμεση συνεννόηση με τον Γιοβάνοβιτς- για να προχωρήσει η διαδικασία των πρόωρων επεκτάσεων στα συμβόλαιά τους.

Ο Κουρμπέλης και οι δύο “μικροί”

Προσώρας, οι συνθήκες και το timing της μάχης του πρωταθλήματος που φτάνει στην κορύφωσή της μέσω των playoffs, έχει φρενάρει όλες τις ανανεώσεις συμβολαίων. Σ’ αυτό τον “φάκελο” άλλωστε, προτεραιότητα για τους “πράσινους” αποτελεί το θέμα του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος της εφετινής σεζόν.

Μία υπόθεση που θα τεθεί ξανά επί τάπητος εν ευθέτω χρόνω κι απ’ τις δύο πλευρές, με ξεκάθαρη διάθεση για να συνεχιστεί η κοινή πορεία τους και τα επόμενα χρόνια, όπως έχει επισημάνει το SPORT24 εδώ και ενάμισι μήνα.

Από εκεί και πέρα, μέσα στο επόμενο δίμηνο –είτε μετά την ολοκλήρωση των playoffs, είτε λίγο πριν απ’ το φινάλε- θα “τρέξουν” και οι πρόωρες ανανεώσεις των συμβολαίων των Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη, οι οποίοι δεσμεύονται ο πρώτος έως το καλοκαίρι του 2024 κι ο δεύτερος έως τον Ιούνιο του 2025.

Κλειστά αυτιά στις… Σειρήνες

Με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να τους “αναβαθμίζει” και τις αποδοχές, “δένοντάς” τους με νέα πολυετή συμβόλαια κι εντάσσοντάς τους στην κατηγορία “2027”. Εκεί, όπου για την ώρα βρίσκεται μόνο το όνομα ενός άλλου νεαρού παίκτη με μεγάλη προοπτική, του Λεάντρο Φρόκου ο οποίος υπέγραψε στις 17 Φεβρουαρίου συμβόλαιο έως το 2027 (όλα τα υπόλοιπα συμβόλαια του ρόστερ είναι μάξιμουμ ως το καλοκαίρι του 2026).

Σ’ αυτή την “κατηγορία” θέλει να εντάξει σύντομα και τους δύο Έλληνες παίκτες το “τριφύλλι”, έχοντας ξεκάθαρο και πολυετές πλάνο και για τους δύο. Κλείνοντας τ’ αυτιά στις “Σειρήνες” και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, που ολοένα κι αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, ειδικά για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Η Σέλτικ όντως τον παρακολουθεί με προσοχή, όπως και κλαμπ από τη Γερμανία, όμως για τον Παναθηναϊκό ο 23χρονος φορ είναι ένας παίκτης με τεράστια περιθώρια εξέλιξης μπροστά του στον οποίο θέλει να “επενδύσει” για χρόνια κι αυτό θα μπορούσε να “ανατραπεί” στο μέλλον μόνο με οκταψήφιο νούμερο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακός: Αγώνας δρόμου για Χάμες, τρέχει να προλάβει τον ΠΑΟΚ

Super League 2: Τεσσάρα της πρωτοπόρου Κηφισιάς, νίκη της ΑΕΚ Β’ επί του Αιγάλεω

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ: Αρχίζει η σεζόν στην Αγγλία, πού θα δείτε το Community Shield