offside24.gr
Image default
F1ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασέρ: “Η Ferrari χρειάζεται ψυχραιμία, μπορεί να κλείσει το χάσμα από τη Red Bull”

Κοινοποίηση

Η Scuderia ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της F1 απροσμενα μακριά από τη RBR, αλλά διευθυντής της Φρεντ Βασέρ είπε ότι μπορεί να κλείσει την απόσταση – αν και “δεν είναι αυτή η σωστή προσέγγιση που πρέπει να έχουμε”.

Πέραν της εγκατάλειψης του Σαρλ Λεκλέρ στο Μπαχρέιν με πρόβλημα στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα του κινητήρα της Ferrari SF-23, την ιταλική ομάδα περίμενε ένα δεύτερο σοκ στον επόμενο αγώνα, της Σαουδικής Αβαρίας.

Το cavallino ήταν πιο αργό στον αγώνα και από την Aston Martin και από τη Mercedes, παρότι θεωρητικά η άσφαλτος της Τζέντα περιόριζε το μειονέκτημά της στη διαχείριση των ελαστικών. Ήταν ένα ξεκίνημα της χρονιάς που σχεδόν κανείς δεν περίμενε στο Μαρανέλο, και μεταξύ των τιφόζι, δεδομένης της ανταγωνιστικής απόδοσης της περσινής F1-75.

“Πριν τη Τζέντα και μετά τις δοκιμές της Παρασκευής πιστεύαμε ότι είχαμε το πάνω χέρι (από τη Mercedes) και πιστεύαμε ότι ήμασταν γρήγοροι”, είπε ο Κάρλος Σάινθ. “Ακόμα και μετά τις κατατακτήριες μετά το γύρο του Σαρλ, που ήταν υπέροχος, πιστεύαμε ότι θα ήμασταν εντάξει στον αγώνα – αλλά δεν ήμασταν εντάξει”.

Ο Ισπανός συνέχισε: “Έχουμε δουλειά να κάνουμε, εξελίξεις (του μονοθεσίου) που θα φέρουμε, αλλά δυστυχώς χρειαζόμαστε χρόνο για τις εξελίξεις αυτές. Μέχρι να έρθουν, αυτό θα έχουμε. Στο τελευταίο stint [της Τζέντα] με τη σκληρή γόμα είχαμε τα δύο αυτοκίνητα που έχαναν έδαφος.

Χρειαζόμαστε ακόμα ορισμένες αναβαθμίσεις. Πιστεύω πως, αυτή τη στιγμή, έχουμε το τέταρτο σε ταχύτητα αυτοκίνητο στην πίστα. Πρέπει να διαπιστώσουμε το γιατί, πρέπει να βελτιωθούμε. Ήδη πήγαμε σε δύο πίστες όπου ο ρυθμός μας στον αγώνα δεν ήταν καλός, οπότε τώρα έχουμε δουλειά μπροστά μας”, πρόσθεσε ο 27χρονος.

Η Scuderia θα φέρει τις πρώτες αναβαθμίσεις της SF-23 στο επόμενο GP, της Αυστραλίας στις 2 Απριλίου, αλλά ακόμη δεν έχει γνωστοποιήσει τι έκταση θα έχουν αυτές. “Σε αυτή την περίσταση πρέπει να σκεφτούμε την ομάδα, και πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση», τόνισε ο Βασέρ. “Αλλά νομίζω πως πρέπει και να μείνουμε ψύχραιμοι – δεν είναι ότι όλα πάνε στραβά”.

Σε ερώτηση αν η Ferrari μπορεί να κλείσει το -μεγάλο- κενό από τη Red Bull, ο Γάλλος διευθυντής της Scuderia απάντησε: “Πιστεύω πως ναι. Πρέπει να συνεχίσουμε την πίεση. Δεν είναι η σωστή στάση να σκέφτεσαι την απόσταση και αν μπορείς να την κλείσεις κ.ο.κ. Πρέπει να αφοσιωθούμε στους εαυτούς μας.

Ξέρουμε πού είμαστε αδύναμοι, και πρέπει σε αυτούς τους τομείς να βελτιωθούμε. Θα δούμε το αποτέλεσμα όταν κάνουμε ένα αξιόλογο βήμα. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι ποιά μπορεί να είναι η μελλοντική δυναμική μιας αναβάθμισης (του αυτοκινήτου) τότε είσαι χαμένος”, κατέληξε ο Φρεντερίκ Βασέρ.

Υπό το πρίσμα των πρώτων αγώνων, πρόσφατα πάντως ο Κάρλος Σάινθ θέλησε να καθησυχάσει τους φίλους της Ferrari, γράφοντας στο Twitter: “Προς όλους εσάς τους τιφόζι εκεί έξω, σας ευχαριστούμε για την άνευ όρων υποστήριξή σας. Ξέρω ότι δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε να είμαστε, αλλά είμαστε η Scuderia Ferrari και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να αναστρέψουμε τα πράγματα, μαζί, πιστέζοντας προς τα εμπρός και δίχως να παραδιδόμαστε ποτέ. Forza Ferrari!”

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Άρης μεταγραφές: Επίσημα στους κίτρινους ο Βαλεντίνο Φατόρε

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός στο Game 3 των τελικών

Οι Μαϊάμι Χιτ κάνουν υπομονή για να “χτυπήσουν” τον Ντέιμιαν Λίλαρντ